Hello Guest it is January 29, 2023, 05:13:58 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - golash

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »
1
General Mach Discussion / Best method to test for servo faults
« on: September 10, 2016, 08:30:24 AM »
Hi all
Last year I did a complete rebuild of my control box for my wood router. I was wondering what`s the best way to
test for servo faults. My new system has a 70 volt power supply that runs with Geckos and 600 oz-in servo motors.
The machine seems more reliable and is faster. But I`d like to test it to see what the maximum ipm would be.
Not certain what the best type of g-code would be to check the machine.

Barry

2
General Mach Discussion / Re: How to take apart this 4th axis (Part 2)
« on: April 01, 2015, 06:28:08 PM »
Hi
Well I just did it and I removed the steeper and got it apart. I`m not familiar with harmonic drives
but it seems to be added to the front of the stepper motor. I`ll have to adapt some of the parts so
I can add the large stepper.

3
General Mach Discussion / How to take apart this 4th axis?
« on: April 01, 2015, 05:58:18 PM »
Hi
I have a problem and need someone more mechanically inclined then myself. This 4th axis has
a motor which I believe will be under powered. In addition my current power supply is too
high a voltage to run the motor. I plan to use a 1200 oz|in stepper I have instead.
My problem is I can`t seem to determine how this 4th axis can be disassembled. I looked at the
chuck but cannot see how to take it apart. Right behind the chuck is what looks to be the front of
the harmonic drive. It has four screws. Can`t loosen the screws because the chuck is in the way.
Tried taking the screws off the back of the stepper but they don`t go all the way through to the
aluminum casing. I was apprehensive to completely remove the stepper screws because I remembered
that a stepper loses its functionality if its dissembled. Hoping for some ideas.

4
General Mach Discussion / Re: Stepper Motor Maximum Voltage
« on: March 30, 2015, 06:37:43 PM »
Hi
So its a bipolar drive I believe.... so is that  1.6 x 2 phases =3.2 amps

5
General Mach Discussion / Stepper Motor Maximum Voltage
« on: March 30, 2015, 10:26:45 AM »
Just got a Chinese 4th axis need help to determine the maximum  voltage for this motor.
My cnc has a 72 VDC Power supply I`m hoping I can use it with this small stepper

5.Step-motors: 42 * 48 2-phase 4 wires 1.6A
gear box output shaft diameter: 15mm
speed reducing ratio:50:1 (0.036 degree/step) or 100:1 (0.018 degree/step)

http://www.ebay.com/itm/261448262900?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

6
General Mach Discussion / Re: How to swap the x and y axes
« on: February 10, 2015, 08:22:37 AM »
Hi
I was not clear. What I meant was the settings for motors velocity and acceleration. Which
are user defined.

7
Mach4 General Discussion / Re: Mach 4 install problems with smoothstepper
« on: February 06, 2015, 10:30:48 AM »
Hi
I just installed the newest version of Mach 4 and the smooth stepper began to work. Setting the ports
and pins looks to be very difficult.

8
General Mach Discussion / Re: How to swap the x and y axes
« on: January 30, 2015, 07:58:14 AM »
Hi
I found the answer. I switched the x and y pins in motor outputs and switched
the specs in motor tuning. I believe switching the motor tuning was necessary
because each motor has a different pulley ratio for the servo motors.
It was not necessary to switch the motor connectors or switch the step,direction
and commons from the Gecko to the BOB

9
General Mach Discussion / How to swap the x and y axes
« on: January 27, 2015, 03:47:02 PM »
Hi
I`d like to swap my x and y axes in mach 3. Do I just switch the motor specs in the motor
tuning section of Mach 3. In addition do I need to switch the connectors to the motors
and switch the step and direction from the Gecko 320s to the BOB.

Thanks

10
General Mach Discussion / Re: Limits work but not when homing.
« on: January 13, 2015, 09:45:36 AM »
Hi Hood
The tests on the diagnostics  page show no change in status of the limits when
they are clicked on. Tried them all ...no change. I have LEDs on my BOB no change
in the LEDs when limits are clicked. I do see the smoothstepper LED change when I click on a limit.
Could this be a SS config issue.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »