Hello Guest it is August 23, 2019, 11:43:11 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Jim Neifert

Pages: 1 2 3 4 5 6 »
1
General Mach Discussion / Re: Quick Question on Windows 7
« on: July 30, 2011, 01:34:51 PM »
If you're going to use a Smoothstepper, you can use 64bit Windows 7. It just won't work with a parallel port.

Ok thanks, I was told it won't work with 64 bit, at least think I was (getting old) will try it. Have a smooth Stepper here.

Thanks again
Jim

2
General Mach Discussion / Quick Question on Windows 7
« on: July 30, 2011, 11:30:55 AM »
Right now I have two computers on my desk, one is on windows 7 64bit and I have been told that mach will not run on that. OK my question is can I just put windows 7 32 bit on it and use SmoothStepper.
Making it possible to remove the boat anchor from desk?

Thanks in advance, didn't want to buy windows 7 32bit if it won't work.

Jim

3
General Mach Discussion / Re: File to save for all Mach3 setup
« on: December 23, 2010, 08:00:45 PM »
Thank you Hood

Merry xmas and have a safe and good New Year
 Jim

4
General Mach Discussion / File to save for all Mach3 setup
« on: December 23, 2010, 04:40:50 PM »
I am going to have to reload XP, can someone tell me which file or file's I need to save so I can just move that into the new install of Mach3.
I am hoping there is such a file that has all the pins and backlash , not sure I remember all the things to do for setting up mach3 and it works so great right now.

Thanks for any help

Jim

5
SmoothStepper USB / Re: Problems getting mach3 to talk to smoothstepper
« on: October 08, 2010, 01:17:01 PM »
Thanks for the help, I finially got mach 3 runing and now doing the happy dance..

jim

6
SmoothStepper USB / Re: Problems getting mach3 to talk to smoothstepper
« on: October 04, 2010, 12:43:30 PM »
Ok after a reboot, I start mach3 and get the notice that smoothstepper has to be config. I then get a window saying if I want to use the defaults or if not that smoothstepper must be configured right away. I click No on the defaults, I then get a window saying
to use the config which I do. I set the controller freq at 1khz and step Freq at 256 for all axis and spindle. Everything else I leave alone and click OK. Then it says i need to restart mach. Upon restart, samething, seems nothing was saved. One note is that if I use the defaults on smoothstepper I then get a Timeout error getting data and after that several times as fast as I click OK it then locks up mach.

LOL hope some of this makes sense to you.

Jim

7
SmoothStepper USB / Re: Problems getting mach3 to talk to smoothstepper
« on: October 04, 2010, 11:45:11 AM »
Thanks Hood, but that I did. In fact when I loaded Mach3 it gave the option to load parrallel control. I tried it without, tried it with. When starting up it gives the notice the smoothstepper needs to be configured, or accept the defaults, which I tried both ways. Its After I try config on smoothstepper that it locks up.

I am guessing that windows 7x64 is the problem, even tried the parallel port the computer has on a pci slot. It won't work either, although computer says it is working fine. Might be easier to get the parallel port to work. I just am little over my head with computer problems,,,ok lol alot over my head.

again thanks Hood

Jim

8
SmoothStepper USB / Problems getting mach3 to talk to smoothstepper
« on: October 03, 2010, 07:47:31 PM »
I had to upgrade to a new computer which is running windows 7x64.  I hooked up smoothstepper and loaded the drivers with no problem, windows sees smoothstepper. Then I downloaded mach3 Version R3.043.022 and loaded it. Now at this point mach3 starts up with no problem, and I can adjust motors in the window for motor tuning and setup, mind you this is without loading smoothstepper plugin. Also if I use the arrow keys the reference of x, y , z, all move as if the machine would be. Ok now I load the plugin SmoothStepper_Beta2_v015ogx2.m3p from smoothstepper site, double click it and it loads into mach3. Now when I start mach3 mill it has smoothstepper listed, I configure it the same as the instructions on the smoothstepper manual shows.

Now, I can not adjust motor tuning at all? No matter what I do velocity goes to 0 on all axis? Also I get no movement in the machine even though its hooked up. The smoothstepper board has a steady blue and green light on it.

Ok I am not great on computers, but being retired I miss not being able to make a mess with my sherline mill. Mach 3  and lazy cam has always done all  I need.

Anyone have any idea's what I am doing wrong with the set up?

thanks
Jim

9
SmoothStepper USB / Re: SS Locking up mach3
« on: September 10, 2009, 12:08:48 PM »
thanks Jeff, not sure what you mean by turning everything else off. I run the computer with everything I don't need shut off, since it is used for gaming also.

Tried a different USB cable, samething. I deleted mach3 and SS software. Reloaded both and it started to work again. That lasted for about five minutes while I was jogging with keyboard makeing some simple cuts. Then same thing, so took out SS, reloaded mach3 and replaced with a printer cable. No problems then.

Guess I will just keep the printer cable for now.


10
SmoothStepper USB / SS Locking up mach3
« on: September 09, 2009, 06:04:53 PM »
I was jogging my mill when all jog's stoped working and the message popped up "Timeout Error Getting Data" from SS. I had two choices,,push OK and it pops right back up, click the X, message goes away but Mach3 is locked and not responding?

Now when ever I start up Mach3 I get this same message,,Mach3 locks up and nothing. I have shut down the computer, restarted everything, samething.

Device Manager says SS is working properly???Shows how much Windows knows.

Pages: 1 2 3 4 5 6 »