Hello Guest it is June 12, 2024, 09:17:16 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Giuno85

Pages: 1 2 3 4 »
1
General Mach Discussion / Re: UPDATE POTENTIOMETER VALUE WITH BRAIN
« on: February 07, 2024, 02:48:29 AM »
I solved it myself thanks

2
General Mach Discussion / Re: UPDATE POTENTIOMETER VALUE WITH BRAIN
« on: February 04, 2024, 12:05:31 PM »
is there a way to handle updating the value via a script and macropump?
Also a way to check the value of the panel and update it with that of the value written by Brain
could someone help me?

3
General Mach Discussion / UPDATE POTENTIOMETER VALUE WITH BRAIN
« on: February 02, 2024, 10:41:22 AM »
Hello everyone.
I implemented mach3 using 2 external potentiometers one for the feed and one for the spindle speed.
I used the mach3 serial modbus module by connecting external potentiometers and buttons with Arduino.
Using a guide I found on this forum posted by zafarsalam.

Post: https://www.machsupport.com/forum/index.php?topic=22982.0

it works really well, communication is good and it is a very useful thing during processing.

The problem is that the data sent by Brain as an attached image is not always updated by mach 3, and when you press the stop or reset button the data is restored to the 100% value of both the feed and spindle.

it seems the values ​​are written in FRO% AND SRO% (imm-13) only when I rotate the potentiometer.

Is there a way to have Mach3 continuously read the value?

4
hi TPS I did the tests with the LEDs.
And they worked in the panel.
At this point, however, I was unable to recall UserLed1503..
I tried to replace the code in macropump using the codes 1 and 0 (Imm-g) instead of the booleans true and false.
It worked great.

The cycle start panel button works!!! calls the script contained in macropump.
And the external button with userled1500-1501 from external button from brain also works. At this point I changed the brain to pass signal (imm-b1).
Great job, thanks again for your help, you were very kind, I couldn't have done it without you.


5
I tried to implement the button from the panel by adding to the code in macropump as you wrote

 Or (GetUserLed(1503) = True) Then

and I modified the button script as per the attached image (imm-f)

I tried but failed to invoke GetUserLed(1503)...
I press the button on the panel but nothing happens...
am I doing something wrong?

6
I tried but if I put true
And (GetUserLed(1501) = True))  Then
the button doesn't work...
I have to put false
And (GetUserLed(1501) = False))  Then
otherwise it doesn't work, I don't know why...

If I leave it false, is it a problem could I have malfunctions?



7
IS THIS WAY ONLY DONE ONCE?

8
can't fit into the "if"
It works if I use in Brain (invert) as an action see (imm-a) and modify the script with

If ((GetUserLed(1500) = False)

 as I attach the complete script image (imm-d)

can I leave it like this or is it a mistake?

it seems to work (imm-e) but I don't know if it can cause problems, is there something I did wrong in the script?

9
if you go to

Operator -> Brain Control -> select your Brain -> view Brain

can you see the branch getting green when you press the external start button?


yes I see it turn green, using Invert as action and I also tried using pass signal.
Both work. as attached image (imm-a)-(imm-b)


have you restarted Mach3 after you added code to macropump?
you have to do this every time you change macropump script.


yes I did and as an image (imm-c) it works


10
I'm trying the script only the first part of the external button only but I'm struggling to make it work.
The image of the brain is when the external button is not pressed so when I don't press it it is at 1...
Is it correct to use the script you wrote to me with this situation?

Pages: 1 2 3 4 »