Hello Guest it is August 13, 2022, 05:29:56 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - blauderb

Pages: 1
1
Mach4 General Discussion / Re: touch Probe
« on: April 13, 2021, 03:47:13 PM »
I managed to get it finally by slowing down the probe feed rate speed from 5 to 1, now I’m only off .0002 and that’s close enough when you’re working with wood.

Thanks.

2
Mach4 General Discussion / touch Probe
« on: April 10, 2021, 02:52:13 PM »
When I do a X axis touch probe  command it touches off then is supposed to retract 1.0625 but it only retracts 1.0593,  its always off the same amount no mater how many times I try it.  Any ideas of where this variance is coming from?

I'm running Mach4 ver. 4612

3
Mach4 General Discussion / Re: Mach4 build 4517, M6 Not working
« on: September 21, 2020, 12:18:12 AM »
Okay figured it out, my LUA plugin was not enabled. 

4
Mach4 General Discussion / Re: Mach4 build 4517, M6 Not working
« on: September 20, 2020, 08:06:49 PM »
Yes, I've actually try both setting both nothing changes.

Here's the tool change macro
function m6()

   local inst = mc.mcGetInstance()
   local selectedTool = mc.mcToolGetSelected(inst)
   local currentTool = mc.mcToolGetCurrent(inst)
   
   if selectedTool == currentTool then
   return   
   mc.mcCntlSetLastError(inst, "Current tool == Selected tool so there is nothing to do")
   else
   mc.mcCntlGcodeExecute(inst, "G90 G53 G0 Z0.0");--Move the Z axis all the way up
   local changetoo = mc.mcToolGetDesc (inst,selectedTool)
   wx.wxMessageBox ("Change to tool number "..selectedTool.." "..changetoo.." and press ok to continue")
   
   wx.wxMessageBox ('Toolchange finished')
   end
end
if (mc.mcInEditor() == 1) then
   m6()

5
Mach4 General Discussion / Mach4 build 4517, M6 Not working
« on: September 19, 2020, 10:20:58 PM »
After switching computers and installing the latest mach4  build 4517 using a ESSv260 I can no longer get my m6 command to work.  I wrote the script just like Daz instructed in his videos but my machine still skips over the manual tool change.  M01 is turned on.  anyone have a suggestion?

6
Mach4 General Discussion / mach 4 tool change
« on: January 03, 2019, 04:35:27 PM »
When I run a program with more than 1 tool and use offsets the tool number in the “ tool information” “current tool” window does not change after I do the tool change. I have to manually change this to get the correct offset to work. Is this normal?

Also after the last tool is done and the tool is longer than the first tool used it goes to the Z axis of the fist tool height and crashes into the work, any suggestions on what I’m doing wrong ?

running Mach 4 with ESS stepper

7
General Mach Discussion / Re: -X AND - Y LIMIT FAULT
« on: October 17, 2017, 06:34:22 PM »
axis limit override  is gray out when mach 4 is disabled

8
General Mach Discussion / -X AND - Y LIMIT FAULT
« on: October 17, 2017, 05:27:17 PM »
Could someone explain why can't reset after a -x or -y limit fault?  Every time I hit reset it just faults again, no chance to do a manual override.  If it's a +X or +Y limit I can reset then back it off the limit in jog mode.

9
Mach4 Videos / Mach 4 -x and - Y limit trip fault
« on: October 17, 2017, 04:18:43 PM »
When I hit either the -X limit or the -Y limit Mach 4 faults and I get an error, that's all well and good.  But when I clear the history and try to reset the fault it just continues to fault out.  It's not allowing me to go into jog and back it off.  If I do the same thing in the +x or +Y direction I'm able to reset then go into jog and back it off the switch.   Any suggestions?  I'm running it with a Warp9 ESS.

Pages: 1