Hello Guest it is May 22, 2024, 08:20:31 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - BGelektronika

Pages: 1 2 3 4 »
1
General Mach Discussion / Re: Mach 3 tolerance problem
« on: November 25, 2020, 03:53:23 AM »
Can you please .zip and post your problem Gcode file.

Gcode atached

2
General Mach Discussion / Re: Mach 3 tolerance problem
« on: November 25, 2020, 03:52:51 AM »
Here is Gcode of actual part

3
General Mach Discussion / Re: Mach 3 tolerance problem
« on: November 25, 2020, 01:24:03 AM »
Anyone please...

4
General Mach Discussion / Re: Mach 3 not zeroing when hitting encoder limit
« on: November 24, 2020, 02:12:22 PM »
Anyone please...

5
General Mach Discussion / Mach 3 tolerance problem
« on: November 24, 2020, 05:08:46 AM »
Hello,

I'm useing Mach3 and CSMIO IP-S controllers on lathe. I'm using it for serial production parts.

The problem is that it doesn't hold part dimensions. I have try to run with and without backlash compensation, but problem say the same.

However it is working great for around 20parts, than jumps for around 0,04mm and so on.

I really kindly ask anyone to help me with that, as I'm really desperate. I need machine to run but I don't know what to do.

Thank you

Gasper

6
General Mach Discussion / Re: System wait macro function help
« on: February 11, 2020, 06:37:14 AM »
Problem solved.

I was running .066 version of Mach3 and then TPS member suggested to try with .062 version. Well since then no problem. Looks like older version solve my problem.

Thank you

Best regards

Gasper

7
CS-Lab / Re: CSLab CSMIO input problem
« on: February 11, 2020, 06:09:40 AM »
try to run 062 for example from here:

https://warp9td.com/files/Software/Mach3/Mach3Version3.043_2018.exe

i run 043.022 because it was recomended by CSLAB.


All I can say is THANK YOU, THANK YOU, THANK YOU!

I installed 062 Mach version, and machine is working 6 hour now without stopping. Before it would stop 100 times at least.

I wills till have some question how to setup servo driven live tools in mach, but I'll leave it run like this some time, and then try to make live tools work.

Thank you again

Best regards

Gasper



8
CS-Lab / Re: CSLab CSMIO input problem
« on: February 05, 2020, 02:15:07 AM »
I'll test it today and let you know result.

Thank you


9
CS-Lab / Re: CSLab CSMIO input problem
« on: February 05, 2020, 02:04:10 AM »
BTW. witch Version of Mach3 are you running?

I'm running 3.043.066 version

10
CS-Lab / CSLab CSMIO input problem
« on: February 04, 2020, 10:52:56 AM »
Hi,

I have problem with inputs on CSMIO/ip-s module.  Problem is that from time to time it doesn't get input. LED on CSMIO controller comes on, but if we look the same time on Mach3 plugin control corresponding input led doesn't come on. So when program wait for dedicated input it doesn't get it.  In my situation this is when machine waits from Bar feeder Start signal, that it could start cycle again. Because of that machine is stalling all the time.
I try on other inputs, negative and positive triggering.... always the same result. It can do 10 cycles or just one or two, before it stops, and like this all day long...

I kindly ask for any inputs, coz I'm out of idea what else to do.
Whole retrofit end up perfectly now only this input problem prevent machine from running.

Thank you

Gasper

This thread also refers;  https://www.machsupport.com/forum/index.php?topic=42445.msg276042#msg276042

Pages: 1 2 3 4 »