Hello Guest it is May 18, 2021, 05:18:20 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - gstevens

Pages: 1
1
Mach4 General Discussion / Re: rapid move question
« on: January 11, 2016, 01:38:25 PM »
Yes I believe it was over taxing the system. I tried splitting in to three commands
G0x29.281
G0Y-18.058
G0Z5.080

and it work perfectly. Strange it only seems that command gets over taxed.

Thanks for the help!
Greg

2
Mach4 General Discussion / rapid move question
« on: January 11, 2016, 10:50:01 AM »
I've spent several days configuring M4 and I think I'm pretty close to getting this set but I have one issue I can't figure out. My first few lines of my G Code are as follows

T1M6
G17
G0Z12.700
G0X0.000Y0.000S5000M3
G0X29.281Y-18.058Z5.080
G1Z-1.058F600.0
G1X28.729Y-17.646

The line G0X29.281Y-18.058Z5.080 seems to behave not as I would expect. First instead of going straight to the xyz coordinates it pulses, and second it seems to be way off on it's distance almost like the steps are different for this line. Everything else seems to move the correct distance it's just that it is shifted because of that line.

Any ideas what setting would change the rapid move G0? I could always remove the G0 from it and just have it move to that coordinate but I'd rather configure it correctly.

Thanks,
Greg

3
Mach4 General Discussion / Re: Mach4 Printer Port Discussions
« on: January 03, 2016, 01:24:28 PM »
Greg:

 Did you try pulse width under the Diags/Darwin menu.. there is a place to set a pulse width, try adding 5 to it to see if perhaps
your drivers need longer pulses?

Art


One new interesting thing that I found. Playing around with the settings I opened up both M3 and M4 and was able to get M4 to jog the axis. It soon crashed but trying to duplicate it I found that occasionally if M3 is open I can get M4 to work.  Any ideas what in M3 would override M4 and can I set it in M4?

Thanks,
Greg

4
Mach4 General Discussion / Re: Mach4 Printer Port Discussions
« on: December 31, 2015, 05:36:38 PM »
Greg:

 Did you try pulse width under the Diags/Darwin menu.. there is a place to set a pulse width, try adding 5 to it to see if perhaps
your drivers need longer pulses?

Art


Art
I tried changing pulse width but nothing is labeled that, I found under the diagnostic/Darwin menu a step width, is that the same thing? Either way I tried different values  for that and nothing changed.

Thanks
Greg

5
Mach4 General Discussion / Re: Mach4 Printer Port Discussions
« on: December 30, 2015, 08:47:47 PM »
Hmm. No such luck. I checked M3 and the pins where set the same, I also swapped the direction and step pins just to make sure, and nothing changed. I also couldn't find anything else using the same pin. Any thing else I could check?

Thanks
Greg

6
Mach4 General Discussion / Re: Mach4 Printer Port Discussions
« on: December 30, 2015, 08:46:55 AM »
By DRO you mean on the screen? Yes the value will change but I get no motion when I try to jog the axis. I believe I had the correct pins for direction and step since I set it exactly as I had it in M3, but I will double check that tonight. Thanks for the advice!

7
Mach4 General Discussion / Re: Mach4 Printer Port Discussions
« on: December 29, 2015, 10:15:31 PM »
Hello, I've been building a Hobby CNC machine and have been struggling for about a week on something. I have a windows 7 32 bit system that I downloaded the M3 trial version, and had some success with. I then purchased M4 with the Darwin PP plug-in and tried to set up but i'm not having luck with the configuration and can't get the X Y and Z axis to connect (nothing happens when I jog each axis). I can get the spindle to turn on and off however. I checked several times and the Hex value is correct on port 1. I'm setting up Motor 0-2 for axis x y and z. I've attached some screen shots if that helps any. Thanks in advance

Greg

Pages: 1