Hello Guest it is August 08, 2020, 03:14:12 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Antrac1t

Pages: 1
1
General Mach Discussion / Re: Slave axis is not synchronized with master
« on: December 30, 2015, 10:05:39 AM »
Hi,
problem soved:
1,each stepper motor driver were connect different power supply (biggist fail :/)
2,i grew power
3,though all drivers are same, one of them is different (built in different time, maybe different firmware) -> i used it for axis X
4,tighten couplings to the stepper motor (little bit more)

i dont know which of these steps helped, but i am happy :)

2
General Mach Discussion / Slave axis is not synchronized with master
« on: December 29, 2015, 02:12:09 PM »
Hi guys,
today i started with calibration of my stepper motors in Mach3 (settings->set steps per unit). Axis X and Z are setup correctly, but i have problem with Y axis where i have slave A motor. Master is also setup correctly - for example, when i set up 500mm in Mach3 then master stops at this distance, but slave stops at 495 distance (there is a direct correlation - Master 200mm -> Slave 198mm (i do not write decimal numbers, just example). Also i tried set steps for axis A, with same way as for previous axises, but without any change (i thing that mach3 count with information from master). Also i tried sherline mode - no change. If somebody had same problem and solved it, pleas help

stepper motor driver - dq542ma (OFF|ON|OFF|OFF|OFF|OFF|ON|ON)
stepper motor - Wantai Nema 23 Stepper Motor Dual shaft 425oz-in

thank you

Antra

Pages: 1