Hello Guest it is December 01, 2020, 03:21:46 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - jackson74

Pages: 1 2 3 4 »
1
General Mach Discussion / PC Crash (Mach3 folder)
« on: August 19, 2017, 03:13:52 PM »
My PC crashed.  I have the 2010 for my probe running through Mach3.  With the crash I have a backup of the mach3 folder.  Can I load Mach3 and 2010 screenset on the new PC, then delete the mach3 folder and past my old one to keep all my settings?

TIA

2
General Mach Discussion / Pocketing Problems
« on: August 21, 2016, 03:32:27 PM »
Well back again with more of the same problems.

After 2 weeks of replacing bearings , squaring up the machine and adjustments after my machine mysteriously went off the job dimensions and into my clamping system I finally have been running test pieces.

Thought I had everything pretty good.  I decided to try a Vcarve Inlay since I finally got them working after months before this collapse.

The machine just kept going around the same first pocketing cut , a complete loop from inside the vector but never moving outwards to take out/pocket more material.  It runs an initial loop and just keeps repeating over and over in the same pattern.

All my settings are the same, I did not mess with anything.  I looked at stepover and it is the same as always in which I have had success before.

I am using Aspire 8.5 and Mach3


Anyone ever have this problem before?

TIA

3
General Mach Discussion / Machine not centering again
« on: July 11, 2016, 09:35:07 PM »
My machine has just never worked correctly, it has always been problems.  I thought this was fixed but now I tried to do a cutout of a 5" by 3" rectangle in a piece of plywood and it is off center by .25" on the length and 3/16" on the width.  Everything is correct in Aspire and looks perfect.  All my measurements are perfect as well.

Any idea why this would all the sudden be off like this?

I just did a complete setup and cleaning of the machine do to other problems (inlays not working) finally after months got inlays working and now back to a simple cutout not centering.

Thanks for any help,




4
General Mach Discussion / Re: Mach3 Auto Z Won't Retract
« on: April 28, 2016, 05:30:06 PM »
I think in the "diagnostics" tab when I would make the connection between the plate and bit that a yellow light would also come on?  Now only a green light comes on when I touch the bit to the plate for a test?


5
General Mach Discussion / Re: Mach3 Auto Z Won't Retract
« on: April 26, 2016, 09:48:26 PM »
I use a parallel port with a Vista M1 usb pendant.

I use : Mach3Version3.043.062

Thanks!

6
General Mach Discussion / Re: Mach3 Auto Z Won't Retract
« on: April 26, 2016, 01:46:47 PM »
Not sure, I am new to this but some changes make changes to the DRO so I assume it is in the correct place.

Click the button in the one area ( I forget the path) but all the buttons blink.  I click on the Auto Z one and an editor opens which I past the code and save.

Not sure if there is something else I need to do.

7
General Mach Discussion / Re: Mach3 Auto Z Won't Retract
« on: April 25, 2016, 10:57:52 PM »
No luck, it did not retract nor put any change in the DRO nor say "Z axis is now zeroed" at the contact.

Is there anything I needed to input into this code?

Thanks!

8
General Mach Discussion / Re: Mach3 Auto Z Won't Retract
« on: April 25, 2016, 01:06:50 PM »
Quote
No, you had this:
Call SetDro (2, .887402) 'set the Z axis DRO to whatever is set as plate thickness

It should be this:
Call SetDro (2, .787402) 'set the Z axis DRO to whatever is set as plate thickness

Correct, but I had it with the .787402 before and then tried it again after you wrote this and it still does not retract.  If I put the .887402 it does not retract but the DRO will read the correct number.


so with the Call SetDro (2, .787402) 'set the Z axis DRO to whatever is set as plate thickness code the DRO reads .787402 and does not retract.

Thanks for the help,

9
General Mach Discussion / Re: Mach3 Auto Z Won't Retract
« on: April 25, 2016, 12:57:15 AM »
I have tried that, just did again... 

I have tried every combination of numbers in those key areas, took out code and put it back in with no luck.

The DRO reading will change but the Z will not pull back off the probe plate.

Is the top part Retract = .10 the only thing telling it to retract?

TIA

10
General Mach Discussion / Re: Mach3 Auto Z Won't Retract
« on: April 24, 2016, 08:23:07 PM »
Thanks,

I have been trying basically different things with this code: It was the original one I had working  before I tweaked things and forgot what I did...

CurrentFeed = GetOemDRO(818) 'Get the current feedrate to return to later
PlateThickness =  0.787402
Retract = 0.10

If GetOemLed (825)=0 Then 'Check to see if the probe is already grounded or faulty
DoOEMButton (1010) 'zero the Z axis so the probe move will start from here
Code "G4 P2" ' this delay gives me time to get from computer to hold probe in place
Code "G31Z-1 F4" 'probing move, can set the feed rate here as well as how far to move
While IsMoving() 'wait while it happens
Wend
ZProbePos = GetVar(2002) 'get the axact point the probe was hit
Code "G1 Z1" &ZProbePos 'go back to that point, always a very small amount of overrun
While IsMoving ()
Wend
Call SetDro (2, .887402) 'set the Z axis DRO to whatever is set as plate thickness
Code "G4 P0.25" 'Pause for Dro to update.
Code "G0 Z.887402"  'put the Z retract height you want here
Code "(Z axis is now zeroed)" 'puts this message in the status bar
Code "F" &CurrentFeed 'Returns to prior feed rate
Else
Code "(Z-Plate is grounded, check connection and try again)" 'this goes in the status bar if aplicable
Exit Sub
End If

Pages: 1 2 3 4 »