Hello Guest it is April 07, 2020, 04:35:20 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - jdmyjak

Pages: 1
1
Galil / Re: Trouble with RESET
« on: November 23, 2015, 10:48:36 PM »
In my attempt to find code that might be on the controller I downloaded a small program to display values of controller parameters. After comparing values when Mach starts and when I issue an RS I noticed the MT values were changing because I had set three of my axes wrong in Galil Configuration - they needed to be set as Servo Reverse.

So now that things seem to be working and I won't have much time to devote to this project until after the new year, should I resume with Mach4?

Thanks for the guidance without your suggestions I would still be fighting the learning curve.

Jeff

2
Galil / Re: Trouble with RESET
« on: November 22, 2015, 01:46:39 PM »
The problem is not with the B axis - it works both when controlled by Mach as a slave or when just not mapped to Mach at all and just allowed to be a Galil slave axis. (Though I could not figure out how to use GA to set the B to 0 like the other axes)

I still haven't figure out how to use Galil tools to see if there is any code on the controller.

I will have limited time to work with this machine until after the new year, so I am wondering whether I might be best off resuming the battle then with Mach4 and the new plug-in?

Jeff

3
Galil / Re: Trouble with RESET
« on: November 18, 2015, 10:22:36 AM »
This is an old machine that I am attempting to reactivate, so I haven't figured out how to access jumpers.  I do notice (in Galil Tools) that after an RS my D motor remains off.
I should mention that the B is slaved to A by the settings burned into the controller, but I have also had it work within Mach. Both scenarios have had the same effect with Reset.

I also have not figured out how to view any #AUTO programming in Galil Tools,

4
Galil / Re: Trouble with RESET
« on: November 17, 2015, 07:37:17 AM »
Here is my GallilDebug file where I

Power up DMC2140
Load Mach3
Hit Reset to get out of E-stop.
Attempt to jog axes.
Send an RS followed by a SH.
Successfully jog axes.

5
Galil / Re: Trouble with RESET
« on: November 17, 2015, 12:35:18 AM »
I'm using servos.

6
Galil / Re: Trouble with RESET
« on: November 12, 2015, 05:54:02 AM »
I seem to be getting DP commands in my GalilDebug that sound similar to an issue addressed in the "Problems with losing position" thread.

7
Galil / Trouble with RESET
« on: November 11, 2015, 08:01:54 AM »
Using Mach to control a DMC2140.
After startup in E-stop when I hit Reset the motors will twitch either right away or on a jog.
If I hit Reset and then in Galiltools issue an RS and SH (or hit Stop in Mach) I can jog away and run Gcode.

Pages: 1