Hello Guest it is April 21, 2019, 06:50:33 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - it*guy

Pages: 1 2 »
1
Mach4 General Discussion / Re: MACH4 (CSMIO/IP-S) Motor growl
« on: November 06, 2018, 10:08:38 AM »
Make sure your Drivers are set to the same resolution. I.E. Microsteps, which I run at 1600, I believe it is switches 5 and 8 on. the rest are off. again, every machine is different so go through the initial motor calibration process to make sure that your steps are moving you the correct distance!

Good luck and let us know how things go!

2
Mach4 General Discussion / Re: Mach 4 Tool Auto Zero
« on: March 28, 2015, 02:30:17 AM »
So I decided just to manually touch off the plate to the tool, and on the Machine Diagnostics Tab the probe light turns on when the circuit is completed. I believe that it is just the motion controller awaiting the aforementioned update to allow the configuration of the auto-zero.

Thanks again Steve!
V/R
Mike

3
Mach4 General Discussion / Re: Mach 4 Tool Auto Zero
« on: March 27, 2015, 03:31:32 AM »
I went to the plugins section for the 422 and found only 2 options for probing.
1. wildhorse low pull up
2. wildhourse high pullup (strong pull up)

4
Mach4 General Discussion / Re: Mach 4 Tool Auto Zero
« on: March 27, 2015, 03:30:15 AM »
the G-Code Function works but when it gets to the G31 Command Mach 4 says that "probing is not yet supported by the motion Controller"
This is because the probing function may not be set up right on my end, or the firmware actually does not support the probing function.

I am using the PMDX-422 SmartBOB for your information.

Thanks for any and all replies.

V/R
Mike

5
Mach4 General Discussion / Re: Mach 4 Tool Auto Zero
« on: March 26, 2015, 05:48:19 PM »
I was spending some much needed time with Joe Crumley in Norman, OK! learning how to properly use my machine!

6
Mach4 General Discussion / Re: Mach 4 Tool Auto Zero
« on: March 26, 2015, 05:47:09 PM »
not yet. I have been on a vacation away from the machine. I will be attempting to test it over the next few days. if anybody has any input for this since the last post please chime in!
Thanks,
V/R
Mike

7
Mach4 General Discussion / Re: Mach 4 Tool Auto Zero
« on: March 11, 2015, 10:26:12 PM »
poppabear,
how do I test your code?

8
Mach4 General Discussion / Re: Mach 4 Feature Request
« on: March 11, 2015, 02:15:47 PM »
I would like a screenset for those of us with vacuum tables like the one in this thread...
http://www.cnczone.com/forums/diy-cnc-router-table-machines/133039-lvl-steel-base-8.html

and if anything else, just a way to convert the mach 3 screen sets and port them to mach 4

9
Mach4 General Discussion / Mach 4 Tool Auto Zero
« on: March 07, 2015, 05:35:15 AM »
I was trying to figure out a few things regarding tool auto-zero in Mach 4.

1. When the M6 code comes up when running a program it passes by the code as if it is a comment, NO it does not show up as (M6) in code. no brackets.
2. I see the button for tool auto-zero on the main "run Program" page, but alas, nothing comes of it when pressed.

I am new to Mach 4 so I am %99.99 SURE I missed something somewhere!

P.S. also what is the best recommended wiring for the touch-off plate, I plan on having one for tool change permenantly installed on the table.

Any and all help given is more than greatly appreciated.

V/R
Mike (it*guy)

10
Mach4 General Discussion / Re: Mach 4 softlimits not working
« on: February 28, 2015, 09:03:02 PM »
Thanks Bob,
I hadn't quite made my way back to this forum to clear that up!
Everything is working great now BTW!
Video soon to follow!

Pages: 1 2 »