Hello Guest it is April 17, 2021, 01:20:22 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - johnwlindsay

Pages: 1 2 »
1
General Mach Discussion / Re: Machine goes crazy following tool path,
« on: December 05, 2014, 06:27:28 AM »
I think we figured this out.  I was running the gcode off of the flash drive.  Soooo...the machine wants to go to sleep -  transferred all to the hard drive and it seems to be working fine.  I think it was skipping steps and then taking up after a gap, I think we're ok now, but I have purchased a refurbished XP machine with a clean hard drive and more system memory to run the CNC with.  I think that's a good precaution.  I retired the xp machine a few years ago because it was having memory issues, and other instability issues.  Sometimes we forget why we retire these machines.  We'll see.  Thanks for your help.  I may be back.

john

2
General Mach Discussion / Re: Machine goes crazy following tool path,
« on: November 30, 2014, 10:11:03 AM »
I tried reducing the feed rate by half before I saw your reply.  Doing that, I didn't have any problem with it and got through the project ok.  I am using an old XP machine, wondering if there are memory issues or something that causes the problem.  Thanks for your reply. 

3
General Mach Discussion / Machine goes crazy following tool path,
« on: November 29, 2014, 07:57:41 AM »
While following tool path, periodically, the z axis just bores into the project, through the 3/4" material and into the sacrificial surface.  Yesterday, it was on a toolpath where the depth was set at 1/4" and it goes as much as 1" deeper.  I can run the same toolpath later and nothing happens.  I can't figure it out, and it has ruined several projects doing this.  John Lindsay

4
well this may not seem like Rocket science, but I went from the xml file for this profile, went back to the default xml file and everything is just fine.  Since this computer isn't hooked up to the software, it doesn't matter.  I'd be crazy if I had to reconfigure the machine.

5
screen shot farther along

6
no, this computer is in the house, not attached to the cnc router.  I move files with flash drives because I run the machine with an older XP computer not attached to the internet or network.

7
on the way, had a same name problem had to rename the file

8
g-code file attached.

9
It had been working fine, under the trial version.  It has only been since I purchased the license that I have had this problem.  I have uninstalled and re-installed, etc.   This installation is not connected to my CNC, it is in a seperate building with another installation. 

10
I did some more experimenting and found that it does it even with new g-code files coming out of v-carve.  I don't see how v-carve is the problem, as the problem only exists with this installation of Mach3.  It goes back to the circles everytime I start it.  This first started happening after I purchased the license.  Then I tried running the circle wizard, and now everything seems to want to go to the circle wizard, even though my desired file appears on the screen, Mach 3 ignores it.


Thanks for any help, John

Pages: 1 2 »