Hello Guest it is December 11, 2019, 09:03:04 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Fall_guy

Pages: 1 2 »
1
General Mach Discussion / Re: Parallel Port ID - Help Please
« on: March 09, 2015, 01:41:44 PM »
Hi Tweakie,

Many Thanks for your Help and Advice

John

2
General Mach Discussion / Re: Parallel Port ID - Help Please
« on: March 07, 2015, 01:21:39 PM »
Hi Tweakie,

thanks for the reply.  Can I ask in my original post above.......... my Device Manager description detects my Parallel Port as (LPT3) CCF0

does this mean that ALL my port references in Darwin and Mach 4 should be set to PORT 3 ?

Thanks
John

3
Mach4 General Discussion / Re: Mach4 Printer Port Discussions
« on: March 07, 2015, 01:13:53 PM »
Thanks again Art,

I thought perhaps one of these enabled descriptions may have been causing the Interference Spike.

Have a good day
John

4
Mach4 General Discussion / Re: Mach4 Printer Port Discussions
« on: March 07, 2015, 11:53:26 AM »
Hi Art,

Thanks for the quick reply,

Could you please confirm the following:

In Mach 4,   if I select the Configure menu / Plugins........ option         I'm presented with the Configure Plugins window.

In this window there are SEVEN different description files (one of which is Darwin PP), ALL of which are Enabled.

Should ALL of these be Enabled or should some be Disabled?

Many Thanks
John


5
Mach4 General Discussion / Re: Mach4 Printer Port Discussions
« on: March 07, 2015, 10:41:15 AM »
Hi Art, everyone,

Just wondered if you could shed any light on what maybe causing this interference band on the Right hand side?

I've not much on this PC, in fact its pretty Raw other than, Windows 7 (32bit), Mach 4, Darwin Plug-in and Google Chrome.




6
General Mach Discussion / Re: Darwin - Pulse stats?
« on: March 07, 2015, 09:35:17 AM »
Hi Gerry,

Thanks for the info,  I thought Art had retired now?

John

7
General Mach Discussion / Re: Parallel Port ID - Help Please
« on: March 07, 2015, 09:33:43 AM »
Many Thanks for the Quick reply.


"Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill."


I do hope your right ........................... because I lost my enthusiasm months ago!

cheers

8
General Mach Discussion / Darwin - Pulse stats?
« on: March 07, 2015, 06:49:01 AM »
Hi There,

Can anyone suggest where I might be able to seek help/support for Art's Darwin Port pulse engine.  I gather Art has now retired but after watching his video I appear to be having a interference issue on the Pulse Stats Window.

Regards

9
General Mach Discussion / Parallel Port ID - Help Please
« on: March 07, 2015, 06:38:58 AM »
Hi Everyone,

Could someone confirm which Parallel Port ID number I should use?

my address path is:     Device Manager / Ports / PCI ECP Parallel Port (LPT3)
                                              
                                             PCI ECP Parallel Port (LPT3) / properties  /  resources.


In the resource window I have TWO   I/O ranges  and TWO memory ranges listed.

My I/O ranges are:  CCF0 - CCF7
                           CCF8 - CCFF

Should I be entering CCF0 as my Parallel Port ID?

Many Thanks

10
General Mach Discussion / Re: X axis will ONLY move in one direction
« on: September 22, 2013, 11:37:34 AM »
Hi Gerry, guys

Have checked my PCI card and its a Universal 3v/5v card  (Has the 2 notches on it) .......... also the PCI slot its been inserted in, appears to be 5v only according to the manual.  ( the notch/bridge on the motherboard PCI slot is furthest away from the rear of the PC )  so I think this is 5v.

Have tested the Parallel cable and seems OK with a continuity test.  So I am completely baffled why 3.3volts are being indcated.

Is there anyway to confirm/test that my M/B PCI slot is definitely outputting 5v?

Any guidance or advice would be a GREAT help.

Many Tanks
John

For ref:  running Windows 7 32bit on a DELL 710 XPS tower

Pages: 1 2 »