Hello Guest it is April 21, 2021, 01:41:03 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - dh42

Pages: 1
1
General Mach Discussion / Mach3 turn 3D display
« on: December 16, 2020, 08:56:22 PM »
Hello

I'm exploring Mach3 turn for trying to help an user that is starting with Mach3 ; unfortunately I only know the mill side.

In Mach3 turn doc, page 23, we see an "ISO" (perspective) 3D view of the taper as on "turn1" picture, but in the software the 3D view is in "side" view, as on "turn2" picture ; where is the setting that allow to swith to an ISO view ? ... I can't find it ... (Mach3 3.043.062)

Thanks for your help ;)

++
David


2
General Mach Discussion / Re: input signal hotkey & Win 64
« on: October 27, 2017, 05:31:11 PM »
Hello

Thanks for testing

Quote
When I MDI a long slow G31 command hitting the hotkey does not stop the movement.

Yes same for me, the LED works but G31 and homing do not works .. so until I found another way, I will continue to develop on my old PC with XP pro 32 an pulse engine installed (// driver)

++
David

3
General Mach Discussion / input signal hotkey & Win 64
« on: October 26, 2017, 04:53:38 PM »
Hello

I falls on almost the same problem that on this post.

http://www.machsupport.com/forum/index.php/topic,24815.msg175556.html#msg175556

I use my "home PC" (with no CNC connected) to work on scripts, and I use hotkeys to simulate the inputs (Probe, Homing, etc).

Until now, it worked perfectly on XP pro 32 bits, but I changed for a Win 7 - 64 bits, and now, I can no longer simulate the inputs with the keyboard keys.  I assume it's because no parallel port is installed ? (and can't be installed on a 64 bits system)

Does anyone know a workaround to get the hotkey working on a 64 bit system ? (It is only used to develop)

Mach3 3.043.062 - Win 7 - 64 Ultimate

thanks
David

4
General Mach Discussion / Re: Clearance after homing (refcombination)
« on: July 19, 2014, 03:41:44 PM »
Hello,

Thanks for the quick answer !

The guy that get this problem uses inductive switch, and one of the three is blinking after homing ; I will suggest him your m├ęthode with adding code .. thanks.

++
David

5
General Mach Discussion / Clearance after homing (refcombination)
« on: July 19, 2014, 01:53:44 PM »
Hello,

Is there a way to set the distance that must do an axis in reverse direction after touching the homing switch.

I need that the axis goes backward on a bigger distance than it does after the homing.

thanks for replies

++
David


6
Hello,

Ah OK ! ...  I thought I had forgotten to check a "box" somewhere ...

I'll look if there is a way to do something with the "brain" ... that I just discover  :-[ .. like a pop up alert ...

(on the Kress my brushes are "out" every ~ 200 hr if max RPM used)

++
David

7
General Mach Discussion / Maintenance - box "Spindle On Time" is alway 0
« on: February 22, 2013, 04:15:21 PM »
Hello,

In the maintenance windows, "Spindle On Time" never show other than 0  >:(

My spindle is a simple Kress on output#1 ... if I can get this counter to work, it would by very useful to manage the brush replacement  :)

Somebody know how to activate this counter ?

Sorry for my bad English  :-[
++
David

8
Machscreen Screen Designer / Re: Unable to select font (VB editor)
« on: September 22, 2012, 01:53:14 PM »
Hello klaus,

Today I just install Machscreen on an old PC for a friend  (with a brand new install of Xp Home ).

Same results for the font list that is empty, but the font used in the editor have a bigger size.

I try with English and German UI for Machscreen, and I get the same result. I know also another user that have same pb, but I can't remember if he use XP or 7.

This pb is not new in 1.55, I have it from a long time with older release.

I send my email by PM

++
David

9
Machscreen Screen Designer / Unable to select font (VB editor)
« on: September 21, 2012, 05:54:55 PM »
Hello,

First, thanks Klaus for this nice soft !

I've a little problem:

When I edit VBscript from MachScreen, I get very small characters in the editor

I try to change it, but in the settings windows there is no fonts in the list and if I type manually a font size and/or a font name, it as no effect.

An idea of what I can do to solve this problem ?

(MachScreen 1.55 - Win XP pro SP3)

++
David


Pages: 1