Hello Guest it is August 13, 2020, 04:42:55 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - garagecnc

Pages: 1 2 3 »
1
Yes, I have the 12v connected, the external relays and 0-10v speed control all working great.

2
Has anybody had any luck with this, it would be nice to find a solution using the 5-axis bob and not having to buy another one.

3
Yep, but my signals don't get through the bob.

4
Hi guys, I have been trying to setup Mach3 to accept an encoder so I can thread on the lathe using the ESS.

If I wire the encoder A/B to the Chinese 5-axis bob then MAch3 does not get any signal. If I wire the encoder A/B direct to the parallel port, bypassing the BOB, it works a treat. The BOB is over here -https://warp9td.com/images/BOB_Vendors/StepperOnline/ST-V2.pdf

Has anyone else noticed this and is there anything I can do to prevent it from happening? I have tried a 4k7 resistor from 5v to the inputs but it doesn't help.

Any ideas?

Jason.

5
General Mach Discussion / Re: Artsoft sold??
« on: March 09, 2016, 12:23:12 PM »
Unbelievable, I was just driving home and heard on the radio that one of the kardashians has released an app showing how to eat Reece's pieces!

6
General Mach Discussion / Re: Mitsu MR-J2S stuck in E-Stop
« on: March 08, 2016, 03:05:17 AM »
Got it sorted, I forgot to switch on the internal power supply VDD-COM

7
General Mach Discussion / Mitsu MR-J2S stuck in E-Stop
« on: March 07, 2016, 02:40:14 PM »
I am stuck, I have a Mitsubishi MR-J2S-70A which I have just fitted as the spindle on my old Denford Triac mill, I have conected it up to a CNC4PC C41 PWM drive board nad have a nice 0-10v signal going into the drive via Mach3.
I have wired SON, EMG, Limits to GND on the CN1B socket of the drive along with the 0-10v and signal ground pair,  but upon power on I just get AL.06 which is EMG stop.

I have set the params according to the manual but there must be something I have overlooked.

All ideas welcome, Jason.

8
General Mach Discussion / Re: Artsoft sold??
« on: March 02, 2016, 11:02:27 AM »
Ok, I am lost, in the UK Rhesus is a blood group...gotta go google

Edit, or is that pieces of monkey?

9
General Mach Discussion / Re: Artsoft sold??
« on: March 01, 2016, 11:32:54 AM »
Lucky it isnt sold or we would not all get our free upgrades for life, eh Art!

10
General Mach Discussion / Re: To switch on or not?
« on: July 29, 2013, 08:26:07 AM »
Hi Hood, there is no resistance between 12v and 0v or 5v and 0v but I bit the bullet and switcher her on.
All seems fine at the monent with the servi drivers working ok. Not sure how this will pan out with noise issues but thanks for your support so far.

Pages: 1 2 3 »