Hello Guest it is May 28, 2020, 03:42:43 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Briantaylor55

Pages: 1 2 »
1
General Mach Discussion / Re: z direction
« on: August 14, 2011, 01:10:44 PM »
Thanks,

I will go and reconfigure my machine , so I can be right from the start.

Eventually I might start to get into the actual routing and shape cutting.

Thanks again

2
General Mach Discussion / z direction
« on: August 14, 2011, 06:32:06 AM »
I know this sound so basic as to be laughable, but do you set up z axis as plus is downwards or plus is up.
I ask because I had z set as plus down, using the write wizard, but now im using lazycam for the first time, its seems to set things up as z plus up.

also I have x and y as 0,0 in the top left corner in plan, is this right.

Maybe i'm missing something, as Im only just getting started.

sorry to introduce such basic questions

3
General Mach Discussion / Re: mach 3 stops responding
« on: August 09, 2011, 06:00:54 PM »
Thanks

I've removed quicktime and Itunes. I also changed round the computer and cnc setup, bigger gap between. and it seems to have resolved the problem.
I will run it some more before I close this post

4
General Mach Discussion / mach 3 stops responding
« on: August 08, 2011, 04:50:37 PM »
I'm still trying to get past basics, but seems to run into a reoccuring problem
After stopping a program, Mach 3 seems to lock me out, but z axis starts to rise very slowly, and I cannot stop it, except by e stop.
I get error message  - Abnormal condition IJ mode is absolute.
The only way I can get it running again is to shut down mach3 and start again
This has also happened part way through a program, without me stopping the machine.
I am running the writing wizard.

Any help would be appreciated

5
General Mach Discussion / Re: New starter HELP -Cannot jog etc
« on: August 03, 2011, 04:14:59 PM »
Hi Rich,

Decided to run the driver again just before I uninstalled.

IT WORKED !!! I'm up and running

Thanks for the help, Its saved me from tearing out the last of my hair.

6
General Mach Discussion / Re: New starter HELP -Cannot jog etc
« on: August 03, 2011, 03:57:21 PM »
Did you run the driver test as that installs the driver?  Do you have the port enabled in Mach along with an address?
I am assuming that you are using your former xlm file, so if it worked before...should work again if the above was done.

Hi Rich,

Lost me with this lot. Its a while since I downloaded it, so I think it may be best to uninstall and start again from scratch.

7
General Mach Discussion / Re: New starter HELP -Cannot jog etc
« on: August 02, 2011, 07:16:04 PM »
Rich,
sorry I forgot to say, thanks for the tip.

8
General Mach Discussion / Re: New starter HELP -Cannot jog etc
« on: August 02, 2011, 07:14:39 PM »
Its not that.
Also I notice on the diagnostics screen,  port 1 Pins current state, none of the boxes are highlighted green

9
General Mach Discussion / New starter HELP -Cannot jog etc
« on: August 02, 2011, 04:47:13 PM »
i purchased a small cnc with mach 3 several months ago and got it all working OK.
Now after a long break I have connected to a new computer, but cannot get the Mach 3 to respond, either with the CNC connected or without. I cannot even perform a simple jog.
Obviously Ive overlooked some very simple setting or switch, but I am tearing out my hair just to get started
HELP PLEASE

10
Hi,

i purchased a small cnc with mach 3 several months ago and got it all working OK.
Now after a long break I have connected to a new computer, but cannot get the Mach 3 to respond, either with the CNC connected or without. I cannot even perform a simple jog.
Obviously Ive overlooked some very simple setting or switch, but I am tearing out my hair just to get started
HELP PLEASE

Pages: 1 2 »