Hello Guest it is May 30, 2020, 11:32:51 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - tony978

Pages: 1 2 »
1
I was wondering if there was  digitizing in mach 4 , I can't find anything on it besides stuff for mach 3 . I want to probe my run out on my 4th axis .

2
Mach4 General Discussion / Re: ess probe sanity check
« on: April 27, 2019, 03:01:07 PM »
Good to know ! All is working now !

3
Mach4 General Discussion / Re: ess probe sanity check
« on: April 27, 2019, 09:37:19 AM »
It just decided to work after pulling the probe apart and reassembling.  I still don't get why jumping pins to ground wouldn't work ?

4
Mach4 General Discussion / Re: ess probe sanity check
« on: April 27, 2019, 09:12:51 AM »
That is just the jumper that is moved from what I understand or could be the issue

5
Mach4 General Discussion / ess probe sanity check
« on: April 27, 2019, 08:44:12 AM »
so I'm have an ess and a c25 with probe . It is powered by a 2 amp 5 volt supply , both ess and c25 are powered by it . I'm not sure why when I connect probe signal pin 13 port 2 to ground it doesn't show tripped in mach . The probe checks out with a meter .  the ess and mach are configured for that pin name to probe . anything I missed ?

6
Mach4 General Discussion / Re: probe error : no contact with probe
« on: April 14, 2019, 11:51:49 AM »
So problem is the same using g31.x
I'm going to change the version of windows I'm using . Currently its vista  and will be pushed to 7 . I'm hoping that helps

7
Mach4 General Discussion / Re: probe error : no contact with probe
« on: April 13, 2019, 05:29:03 PM »
I will give that a try when I get in tonight. I blame windows . One thing that drives me nuts . Is when mach is running spindle is off and as soon as I exit it the spindle kicks on .

8
Mach4 General Discussion / Re: probe error : no contact with probe
« on: April 13, 2019, 12:26:40 PM »
Yes same results!

9
Mach4 General Discussion / Re: probe error : no contact with probe
« on: April 13, 2019, 10:44:39 AM »
Hi,
now I am confused, at the start of the thread you said you are using a parallel port and now you are talking ESS.

What motion controller are you using?
Have you tried the manual procedure I have suggested?

Craig
I'm using a parallel port.  The talk was about switching to an ess and not running into this issue . Plus other benefits of running a ess

10
Mach4 General Discussion / Re: probe error : no contact with probe
« on: April 13, 2019, 10:12:37 AM »
It has been tested  with the pins inverted , so I'm thinking ess rather than port with a Bob .
I had issues with linuxcnc , the probing that was programmed to the motion control worked but g31 was an issue . That is leading me to believe it maybe an issue with Bob.  Correct me if I'm wrong!
if you follow this thread
https://www.machsupport.com/forum/index.php?topic=34520.0
you will notice that ESS had probing problems too. Then someone wrote a custom LUA script to get his G31.1 going.
So the problem is MACH4's default G31 script may have a bug that requires a workaround.
Perhaps you could contact NFS technical support directly as they are supposed to be still supporting MACH4 customers via email.

Thank you ! I figured that what ever issue was on the ess side and not mach4 . I will contact them .

Pages: 1 2 »