Hello Guest it is February 26, 2020, 12:00:42 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Shivu

Pages: 1 2 »
1
General Mach Discussion / Re: Need Help in Port configuaration
« on: January 28, 2011, 08:29:37 AM »
HI Hood,

Thanks for the suggestion, i have tried the same but still the problem exists.

I tried changing the port address to 2 and 3 but didn't worked.

Any other solution?

Shivu

2
General Mach Discussion / Need Help in Port configuaration
« on: January 28, 2011, 08:01:32 AM »
Hi All,

I am using MACH3 to control a two axis lath.

I don't have a inbuilt Parellel port in the PC so i am using a PCI card for the Parellel port.

When i installed this PCI card and connected to the external hard ware all the outputs are giving 4.8V irrespective of the O/P in MACH3 On or off. also all the input are high irrespective of the inputs.

The port number the parallel port is LPT1, and in the Ports and Pins i have configured the port#1 address as 0x378.

Can anyone help me to solve this problem.

Shivu

3
Galil / Re: Spindle Basic Setup
« on: January 11, 2011, 11:23:38 AM »
Hi Kenny,

I hope you understand my situation.

Kindly implement the plugin ASAP. or if you can give me some other solution which can help me at this situation to run the MACH3 for threading operation also OK for me.

Kindly do the needful.

Shivu.

4
Galil / Re: Spindle Basic Setup
« on: January 11, 2011, 03:43:46 AM »
Hi Kenny,

We are caught in an awkward position by the fact that Single point threading is not implemented in the Galil plugin of the Mach 3. We are in the process of commissioning a Galil+Mach3 for a lathe machine for a customer in India. Threading is an important capability of this machine. If threading cannot be demonstrated to the customer, we may have to call the project off. Can you help us by implementing single point threading asap? Its our mistake that we assumed that threading would be possible on the full release version of the Galil plugin for Mach3. We ought to have checked on the forum before committing to the customer

Shivu.

5
Galil / Re: Spindle Basic Setup
« on: January 10, 2011, 08:03:27 AM »
Hi Steave,

As you suggested i am using a proximity as index feedback for the Spindle.

I have connected it to the input #7 of the galil, and in the ports and pins configured the Index input to Port 1 and Pin 31. I am able to see the input toggle in the diagnostics as the sensor toggled.

Still there is no change in the Spindle speed display still it is showing the commanded speed only.

I am trying to do the treading in this lath, i am getting "Galil error 1: Unrecognized command" whenever the threading instruction is given(M32).

Where am i doing wrong.

Shivu.

6
General Mach Discussion / Re: true spindle speed
« on: January 10, 2011, 05:43:38 AM »
Hi hood,

Thanks for your replay, i think you can help me in displaying the spindle speed,

I am able to see the index input in mach3 but still not able to see the Speed of the Spindle.

Shivu.

7
General Mach Discussion / Re: true spindle speed
« on: January 10, 2011, 04:28:21 AM »
Hi Hood,

I am also facing the same problem, i am using GALIL4123 for a small lath, have connected a spindle sensor the I/P No. 7 of Galil and in ports and pins assighned the index to port 1 and pin 47.

I checked in the diagnostics the index input is appearing whenever the index sensor senses. but i am not able to display the true speed of the spindle in MACH3.

And whenever i start the threading operation i.e M32, Alarm 'Unrecognized command' will appear.

Where am i doing Wrong.

Shivu

8
Galil / Re: Spindle Basic Setup
« on: January 04, 2011, 07:16:33 AM »
Hi steve,

I am new to use MACH3, i know how to write brian for the Digital Input outputs but i am not aware how to write it to display the speed of the Speed of the spindle.

Can you explain me.

Shivu

9
Galil / Re: Spindle Basic Setup
« on: December 31, 2010, 08:36:04 PM »
It displays the speed but its not showing feed back speed its showing the command speed.

I need to display the feed back speed,  the galil is reading the encoder feedback.

10
Galil / Spindle Basic Setup
« on: December 31, 2010, 11:26:16 AM »
Hi all,

I am facing trouble in displaying the speed of the Spindle in MACH3,

I have connected a  encoder for the Spindle, and Assigned the Z axis for the Axis S in Galil Configuration and checked the Spindle has encoder Check box still the DRO is not displaying the actual speed of the spindle.

What could be the Problem?

Pages: 1 2 »