Hello Guest it is April 17, 2021, 11:35:57 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - jjenkinsruthie

Pages: 1 2 »
1
General Mach Discussion / Re: Random Estoping Kinda
« on: June 13, 2011, 08:33:00 AM »
tonight i had cut a dozen parts out and all a sudden the jogging stopped working. more like the keyboard was disabled, but there motors are holding torque. now my computer is saying that the parallel port driver is missing and wont reinstall. so going to store today to finally get a new pci card. and just a side note just after this had happened mach crashed and burned for the first time, all the dro Numbers turned to letters??? weird! so perhaps all my problems have been with the pci card? will update later.

2
General Mach Discussion / Re: Random Estoping Kinda
« on: June 04, 2011, 07:01:52 PM »
update,

if i set the z inputs to be active low (which is backwards to how they are wired) the L.E.D.'s are lit in the diagnostics screen as expected. but the strange thing is now i can clear the estop and jog the machine. yes i typed that right, i can clear the estop and jog the machine with 3 led's lit in the diagnostics page i attached a video of this happening. just a note this a slow jog, the feed rate gets locked to 80ipm. even when jogging i cant get a rapid speed (which is 450-550ipm). haven't tried to run a code with this error.

The the video is at the buildyourcnc.com/forum, had to move here because i cant seem to get an iphone video which is a .mov file, to post on the artsoft mach 3 forum. Here is the link


http://www.buildyourtools.com/forums/index.php?f=9&t=1554&p=7114&rb_v=viewtopic#p7114

4
General Mach Discussion / Re: Random Estoping Kinda
« on: June 04, 2011, 05:08:42 AM »
cant get the file to upload here. so i posted it on buildyourcnc.com forum

5
General Mach Discussion / Re: Random Estoping Kinda
« on: June 03, 2011, 06:32:13 PM »
going to buy a new pci adapter for the computer tonight to try

6
General Mach Discussion / Re: Random Estoping Kinda
« on: June 03, 2011, 06:30:43 PM »
not sure exactly what that is?

7
General Mach Discussion / Re: Random Estoping Kinda
« on: June 03, 2011, 06:04:38 PM »
were u able to open the videos that shows the input page?

8
General Mach Discussion / Random Estoping Kinda
« on: June 03, 2011, 06:51:02 AM »
i have tried everthing in the forum for this issue and still cant fix it . problem is when i activate the y and z limits i cant clear the estop as mach is saying there is a limit switch triggered. but in the diagnostics page none of the l.e.d. are lit. all the switches perform as expected,

-Only happens when y and z limit inputs are active
-they are all wired with shielded cable.
-wired to be active high (y and z)
-tried disabling watch dog and set the debounce interval up to 10000 and no help
-when selecting the Automated setup of inputs and doesent matter what input that is selected mach picks up a signal from port 1 pin 0,
So as far as i know the is no pin 0?  i don't get it. all my electronics are from keling.

9
Show"N"Tell ( Your Machines) / Re: Diy Laser cutter MK1
« on: May 19, 2011, 06:36:45 AM »
where did you get the laser, adn what is the thickest wood material it can cut?

10
thanks a million rich, just figuerd it out yesterday, i have been using sketchup pro 7, i have been exporting dxf files in 2d and for whatever reason it doesnt export the layer names
but now when  export the same drawing  in 3-d format the layers then show up in lc. so once i figured this out i relayerd the file and the drill sel holes works, it seems that it only works if the layer the drilling is operations is on is a layer containing only drilling operations. thanks Rich.

Justin

Pages: 1 2 »