Hello Guest it is April 10, 2021, 08:56:58 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - plastics4

Pages: 1
1
General Mach Discussion / Re: Mach3 & Artcam ramping problems
« on: February 01, 2007, 03:32:09 AM »
Hey

Well just to make life more difficult, we have version 1.84 of mach3 and in the config dropdown there is no referance to safe z setup....and in the material setup in artcam theres no option to have a top offset but i had a thought last night, would it have anything to do with the tool start depth for example it starts at 0 and tool finishes the cut at -5 so somewhere its got to go from 0 to -5 and in a slot 8mm long i guess it will have to ramp down to do this (maybe its a numb thought but !!!)

Cheers

2
General Mach Discussion / Re: Mach3 & Artcam ramping problems
« on: January 31, 2007, 12:43:52 PM »
Here is the G code

N0 G21
N10 G40 G90
N20 F1
N30 M6 T1
N40 G43 H1
N50 M04 S0
N60 G00X0.0Y0.0
N70 G00 Z10.0
N80 G0X27.5Y207.2Z2.0
N90 G1Z-5.0F600.0
N100 G1X27.5Y207.3Z-5.0F600.0
N110 Y209.3
N120 X27.4Y209.3
N130 Y207.3
N140 G0Z2.0
N150 G0X0.0Y0.0Z10.0
N160 G00X0.0Y0.0
N170 M05
N180 G49
N190 M05 M30


I Just looked in config and i cant find anything about safe Z setup ( told you i dont have a clue ) ??? ???

3
General Mach Discussion / Re: Mach3 & Artcam ramping problems
« on: January 31, 2007, 11:53:47 AM »
I will get that lot posted but ive just had a word with the artcam guy who showed me the live simulation of the toolpath's being cut and everything is how it should be, i.e. travels along, stops, goes down, stops and cuts the slot then comes back out with no ramping....Ill get the g code up here if i can

Cheers

4
General Mach Discussion / Mach3 & Artcam ramping problems
« on: January 31, 2007, 11:02:38 AM »
Has any body got any thoughts on this one...we are looking at using artcam insignia with mach3, The guy from artcam has been over and sorted out the post processor to work with mach3 (forgive me if nothing makes sense from now on as i really havent got a clue whats going on) when the machine goes to cut a simple slot the cutter ramps down into the cut even though all ramping has been switched off, the g code isnt telling it to ramp down, the displays shows that the tool path doesnt ramp down but it still does - well it had both of us scratching our heads !!! ??? ???

Pages: 1