Hello Guest it is April 20, 2019, 11:10:36 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - zeeway

Pages: 1
1
VB and the development of wizards / Re: Simple Little Button Script
« on: October 09, 2012, 01:47:08 PM »
Thought I would let you know of my progress.  I redid the ShuttlePro into a new pendant case, with momentary switches soldered into the circuit board to replace the function of the failed switches. 

http://www.vectric.com/forum/viewtopic.php?f=29&t=15470

Angie

2
VB and the development of wizards / Re: Simple Little Button Script
« on: September 29, 2012, 04:04:57 PM »
Thanks for the idea, Dave. 

The circuit board from the ShuttlePro seems to be okay as I can activate the switches by jumping them with a piece of wire.  So...I have ordered a Mouser pendant enclosure, with the idea that I will do something like the seabreeze  reference you gave me.  I bought some momentary buttons off of e-bay a while back.  So with some wire and the circuit board from the ShuttlePro,  I will have to learn how to solder a lot better. 

I will report back in a week or two on my progress.

Angie

3
VB and the development of wizards / Re: Simple Little Button Script
« on: September 27, 2012, 02:35:56 PM »
As a test I would try disabling the button in the plugin config. THEN trying the screen button.

Just a thought, (;-) TP

Well, no joy on that one.  Tried it just now, and it does not work.  Thanks anyway,

Angie

4
VB and the development of wizards / Re: Simple Little Button Script
« on: September 27, 2012, 02:20:22 PM »
Ah - you are are that Dave.  Yep, thanks again - you gave me those refs on the Vectric site. On my ShuttlePro, the internal buttons are the ones failing, so I can't use your design for making a remote pendant.   I would have to do one like the "seabreeze" one - but my soldering skills are not that great...but I might try that one yet. 

Angie

5
VB and the development of wizards / Re: Simple Little Button Script
« on: September 27, 2012, 09:26:29 AM »
Thanks, TP,

I will give that a go today.

Angie

6
VB and the development of wizards / Re: Simple Little Button Script
« on: September 27, 2012, 06:41:53 AM »
Thanks for the thought, Dave.

My ShuttlePro if failing and I am running out of functioning buttons to reassign.  I could buy another ShuttlePro, but don't like the idea of a device that only lasts two years.

So I was trying to find a way to put the button-push functions on another device while being able to still use the jog wheel of the ShuttlePro which I really like.  If you know of any (simple) write-ups re DIY remote pendant along these lines, I would appreciate your pointing these out.

Angie

7
VB and the development of wizards / Re: Simple Little Button Script
« on: September 26, 2012, 09:38:44 PM »
Well, thanks for the explanation.  So, I am guessing it should have worked without the ShuttlePro active...but that is like a catch 22 for me.  Anyway, thanks, again.  Guess I won't beat my head against that brick wall anymore.

Angie

8
VB and the development of wizards / Simple Little Button Script
« on: September 26, 2012, 04:08:42 PM »
I would like to have a button on my Mach3 screen to select the X axis for jogging.  So with searching here is what I have come up with:

DoOEMButton(276)   Sets jog to continuous
DoOEMButton(185)   Selects X axis for jogging
Code "(X Axis Selected)"  Puts message on screen

I have a ShuttlePro connected, and the buttons are failing, and as a stop gap measure, I would like a way to select an axis, and use the jog wheel on the ShuttlePro.

But my little VB button script does not work - well, I can see the message pop up on the screen, but when I turn the jog wheel on the ShuttlePro, it reverts to the previous axis selected.

Any suggestions for a VB novice?

9
SmoothStepper USB / Smooth Stepper Saga - Hope It Helps Someone
« on: September 18, 2012, 06:35:46 AM »
My USB SmoothStep has been running successfully for over two years from a laptop, but for various reasons I decided to buy a new desktop.  For info my machine is a homebuilt version of Joe's CNC...with a controller using a Gecko 540.  Should have been simple to switch, right?  It took me about twelve hours to figure it out, or more accurately to luck out into the solution.   After reading my brains out here and on the Warp9 forum and some other places, here was my final list of actions (ps - this forum had the best information):

1. Changed out USB cable for more robust one with ferrite choke cores on it.
2. Deleted old Mach 3 install
3. Deleted old Smooth Stepper installs including driver
4. Deleted auto shutoffs in Power Management of Win 7
5. Deleted auto USB power shutoff in Device Manager
6. Deleted internet and network connections.
7. Deleted Norton.
8. Turned off screen savers and updaters.
9. Changed ground wire on Smooth Stepper from the electronic ground to a PC chassis ground.

Before I did #9, the PC only saw the SmoothStepper erratically, and many strange messages popped up.  I have read, but do not understand that laptops have a "floating ground", and perhaps that is why my old setup worked.  So this solution may not be quite to the standards of the electronic gurus, but I think that was the step that fixed the situation.   Anyway, I am glad it is done, and perhaps someone can benefit.

Angie

Pages: 1