Hello Guest it is October 05, 2022, 01:17:48 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - jonny quest

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 »
1
G-Code, CAD, and CAM discussions / Re: G40.1
« on: December 30, 2021, 12:17:26 PM »
I'm using Mach3 version R3.043.062 with Madcam 5 axis.

I'm having a problem with toolpath looking correct in cad, but when I try and cut part it is off by about .25" just to one side. The location It's trying to cut is off by this amount. The cutter diameter I'm using is .25".

I have G40.1 in my post processor. Should I remove this entirely from my post processor?

Looking for suggestions, been fighting this for quite awhile.




2
General Mach Discussion / Re: Cutting wrong dimensions in only one spot
« on: November 01, 2019, 11:46:37 AM »
I would turn CV on and off with the check box in MACH3 config only.

The post processor is still the same.  Should I remove a string in post?

3
General Mach Discussion / Re: Cutting wrong dimensions in only one spot
« on: November 01, 2019, 10:32:53 AM »
Could G64 be the problem? Where does this function get it's rounding properties from?

4
General Mach Discussion / Re: Cutting wrong dimensions in only one spot
« on: November 01, 2019, 10:21:53 AM »
It's not cutting forces. I can do a .001" skim cut, take part in and out of fixture... black marker up part, cut again to exact same size and it will just rub original cut part.


5
General Mach Discussion / Re: Cutting wrong dimensions in only one spot
« on: November 01, 2019, 08:54:07 AM »
i just printed on paper the file Rich posted, and printed my cad drawing. They overlay exactly.

So I'm open to suggestions to try please!

Is there a bug in Mach3 version? What's the best version I should be using? Is there a stuck modal (correct term?) in my gcode I need to clear? Does this clear everytime I re start my computer?

6
General Mach Discussion / Re: Cutting wrong dimensions in only one spot
« on: October 31, 2019, 01:39:25 PM »
I have tried CV off, on.... currently on .1 setting. No other CV checked.

Backlash comp on, and off. Same results

7
General Mach Discussion / Re: Cutting wrong dimensions in only one spot
« on: October 31, 2019, 01:37:50 PM »
The code I shared is for an offset master.  But the error is the same, no matter what size the shape is.

Servos,  G0704 style mill. It's definitely not the frame or axis flexing.

The look a head was 600. I just changed it to 200. Same results.

I am using a ESS smoothstepper

8
General Mach Discussion / Re: Cutting wrong dimensions in only one spot
« on: October 31, 2019, 11:05:17 AM »
Thanks Rich. I'll print it out later tonight. 

Both plots are measured on a CMM. Then imported into my CAD.

9
General Mach Discussion / Re: Cutting wrong dimensions in only one spot
« on: October 31, 2019, 02:37:59 AM »
Belt was bad on my X axis... but still cut the same. Here is some gcode


G00 G49 G17 G80 G50 G90 G64 P0.05
(.25 4 FLUTE CARBIDE SLOW)
M6 T1
M8
M03 S2500
G17
G00 X0.438 Y-1.759 Z0.500
G00 Z0.000
G01 Z-0.270
G17 G03 X-0.044 Y-1.242 R0.500 F3
G17 G02 X-0.855 Y-0.901 R1.242
G17 G02 X-1.242 Y0.003 R1.242
G17 G02 X-1.185 Y0.404 R1.438
G17 G02 X-1.173 Y0.440 R0.692
G17 G02 X-1.089 Y0.647 R2.406
G17 G03 X-1.025 Y0.810 R3.070
G17 G02 X-0.797 Y1.198 R1.161
G01 X-0.792 Y1.203
G17 G02 X-0.310 Y1.502 R1.027
G01 X-0.305 Y1.503
G17 G02 X0.061 Y1.545 R1.197
G17 G02 X0.776 Y1.270 R1.197
G01 X0.787 Y1.260
G17 G02 X1.030 Y0.967 R1.164
G01 X1.035 Y0.958
G17 G02 X1.133 Y0.731 R1.161
G17 G02 X1.141 Y0.702 R0.692
G17 G02 X1.184 Y0.477 R1.752
G17 G03 X1.201 Y0.360 R4.175
G17 G02 X1.223 Y0.231 R8.824
G01 X1.225 Y0.222
G17 G02 X1.234 Y0.147 R1.412
G01 X1.237 Y0.114
G17 G02 X0.949 Y-0.802 R1.242
G17 G02 X0.068 Y-1.241 R1.242
G17 G02 X-0.030 Y-1.242 R1.190
G01 X-0.044 Y-1.242
G17 G03 X-0.561 Y-1.724 R0.500
G00 Z0.500
M5 M9
M30

10
General Mach Discussion / Re: Cutting wrong dimensions in only one spot
« on: October 27, 2019, 12:26:22 PM »
I just broke a belt tuning my X axis servo. Hopefully I had a bad spot on the belt causing this. Won't have parts for a few days.

Not bad code for a cam. Finger follower. Not direct acting

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 »