Hello Guest it is June 20, 2021, 09:32:17 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Calum

Pages: 1 2 3 4 5 »
1
Mach4 General Discussion / Zero Brane wont run
« on: May 10, 2021, 11:01:08 PM »
When I try to debug a Lua script I get the following message-

Program starting as '"C:\Mach4Hobby\ZeroBraneStudio\bin\lua53.exe" -e "io.stdout:setvbuf('no')" "C:\Users\ADMINI~1\AppData\Local\Temp\.8AE.tmp"'.
Program 'lua53.exe' started in 'C:\Mach4Hobby\ZeroBraneStudio\myprograms' (pid: 2528).
C:\Mach4Hobby\ZeroBraneStudio\bin\lua53.exe: error loading module 'machipc' from file 'C:\Mach4Hobby\Modules/machipc.dll':
   The specified module could not be found.


stack traceback:
   [C]: in ?
   [C]: in function 'require'
   C:\Users\ADMINI~1\AppData\Local\Temp\.8AE.tmp:1: in main chunk
   [C]: in ?
Program completed in 0.06 seconds (pid: 2528).

I've tried reloading Mach4 and Zero Brane but still get same error! Does anyone have and idea what could be wrong?

Calum

2
Mach4 Toolbox / Re: Getting tool info into tool table
« on: May 07, 2021, 06:12:45 PM »
Ok I think I’ve got that, mc.SV could be Mach core string variable or value and the letter is the identifier used to find the value in the string after the macro call.
Yes I do need to read those documents.
Thanks for your help.

3
Mach4 Toolbox / Re: Getting tool info into tool table
« on: May 07, 2021, 05:13:58 PM »
Ok that looks promising, I’ll have a go on Monday when I’m back at the workshop. What is the mc.SV_?, I’m struggling to find anything that tells me all about Mach4 scripting and Lua.

4
Mach4 Toolbox / Getting tool info into tool table
« on: May 06, 2021, 11:58:39 PM »
In Mach3 I use a macro to get tool diameter into the tool table before each T# M6. My post processor puts tool number and diameter into a line with the macro number and it looks like this M1000 P 01 R6.35. this has work well over the years but I'm moving to Mach4 and need to write a macro m1000 that will take the info and write it into the tool table but I haven't found how to read info from Gcode in Lua yet! can anyone help please?

Calum

5
Finished Plugins for Download / Re: A new Huanyang VFD plugin
« on: July 30, 2020, 12:05:40 AM »
I have been using this plugin for a year or two now on Window10 with no problems but now that Iv'e upgraded my PC to something a bit faster and upgraded win10 I get an error message saying the the vfdplugin is defective. I have tried replacing the DLL, turned windows defender off, run as administrator and changed ownership of files and directories with no luck. This plugin runs fine on another win10 PC. Does anyone have any suggestions that may help?

Cheers
Calum

6
Mach4 Plugins / Re: unPlugin V1.0.0
« on: April 11, 2018, 04:26:18 PM »
After a lot of experimenting I still con't get this working, Mach4 just closed when I tried to config unPlugin, so I upgraded the operating system from XP to Win10 and it now works as it should. Guess there is something in XP that interacts with the plug in. Now Iv'e got to fix a few other things that have broken with the upgrade.

Calum

7
Mach4 Plugins / Re: unPlugin V1.0.0
« on: April 10, 2018, 03:35:12 PM »
Thanks Daz, guess I need to look at my config and installation etc. My install is on XP and an old PC but its been running fine for years.

Calum

8
Mach4 Plugins / Re: unPlugin V1.0.0
« on: April 09, 2018, 09:52:07 PM »
Thanks I got that but still can't get this to work! When I reboot after adding these lines to the screen load script Mach4 hangs while booting and creates an error report.  I the error reports xml file I see an ACCESS_VIOLATION at address 0e500594 and a list of registers that includes <eip>0e500594<eip>, does anyone know what this could mean?

Calum

9
Mach4 Plugins / Re: unPlugin V1.0.0
« on: April 07, 2018, 09:57:48 PM »
Hi DazTheGas, Iv'e just tried this plugin but don't seem to be able to get it to work as you show in the video! When I enter the code in the Screen load script I get an error when closing the screen editor. It could be something Iv'e missed or miss-typed although I have checked a few times now. The code Iv'e entered is-
hReg = mc.mcRegGethandle(inst, "unPlugin/GuiCommand")
mc.mcRegSendCommand(hReg, "PLUGIN_DELETE");

I would be grateful for any help you can give me, I'm new to LUA.

Cheers
Calum

10
Mach4 General Discussion / Re: Mach 4 Bug Reports
« on: May 13, 2014, 05:24:32 PM »
In build 1767 there is still a bug with metric conversion.  I have my profile configured as Metric and the motor speed set to 10,000mm/m but G0 or jog show a feed rate of 254,000.

Calum

Pages: 1 2 3 4 5 »