Hello Guest it is December 01, 2021, 01:55:15 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - tantan

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »
1
VB and the development of wizards / Re: Edge detection on input
« on: January 17, 2016, 10:40:00 AM »
see code i posted in my first post. that did not see input1 changing.
i call a sub in the while loop that reads the input. that works.

tnx

2
VB and the development of wizards / Re: Edge detection on input
« on: January 16, 2016, 03:01:29 PM »
hi,
it works,
mach does not read inputs within a while loop.

https://youtu.be/39QgfGTrPZo

tnx for your replies

3
VB and the development of wizards / Re: Edge detection on input
« on: January 14, 2016, 11:33:37 AM »
hi

yes the input changes in the diagnostic screen. i hope the frequency of the inputsignal is not to high for this basic code. i will test it tomorrow with a manual switch,

as far as i can see the code should detect an edge...

tnx for your replies.


4
VB and the development of wizards / Re: Edge detection on input
« on: January 13, 2016, 02:45:21 PM »
hi,

the counter does not count up futher than 1. then the while loop hangs mach3 because the counter never reaches 6.

i did use the right input, i did checked that

tnx tantan

5
VB and the development of wizards / Edge detection on input
« on: January 13, 2016, 01:15:19 PM »
i need to detect a falling edge of an input to control my turret

i think the code is right but it hangs mach3?

wanted_position = 6
counter = 0
marker = 0
'input 1 = the couter of the turretpostion

message "c = " &counter
sleep(100)

activatesignal(output3) 'start run turret
While ismoving()
Wend


While (counter <> wanted_position)

   If Not isactive(input1) And marker = 0 Then
      counter = counter + 1
      marker = 1
   End If
   

   If isactive(intput1) And marker = 1 Then
      marker = 0
   End If

   message "c = " &counter

Wend

deactivatesignal(output3) 'stop turret

tnx for your reply!

6
PoKeys / Re: Pokeys56 and Smoothstepper (ethernet)
« on: April 13, 2014, 12:12:29 PM »
i did some tests today with pokeys and a CSlab module. i used the same gcode to do the test. all went wel. so this is the proof it is not a pokeys issue but a smoothstepper issue

7
PoKeys / Re: Pokeys56 and Smoothstepper (ethernet)
« on: March 19, 2014, 03:15:00 AM »
Hi,

Yes, that is exactly what i notice!

8
PoKeys / Re: Pokeys56 and Smoothstepper (ethernet)
« on: March 18, 2014, 04:54:30 PM »
Hi,

I do not think this is a hardware issue. According to neoto  the plugin of SS is causing the trouble

9
PoKeys / Re: Pokeys56 and Smoothstepper (ethernet)
« on: March 17, 2014, 12:56:37 PM »
hi yes, i am sure you are right. but i want to do the test to convince the smoothstepper guys!

10
PoKeys / Re: Pokeys56 and Smoothstepper (ethernet)
« on: March 17, 2014, 10:51:35 AM »
Hi,

Neoto explained me that this cannot be asmoothstepper issue. Within a few weeks i will test my pendant with the sro funtion in combination with a cslabs controller. I will report my findings here,

Tnx tantan

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »