Hello Guest it is August 06, 2020, 12:40:04 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - marc erasmus

Pages: 1
1
General Mach Discussion / slave axis suddenly reverses while jogging
« on: June 09, 2009, 03:50:57 AM »
we have notices on one of our machines that the 1 axis on the gantry will suddenly reverse , with hectic results, like it tries to twist our gantry in half, during a jogging move!!! has anybody else ever found this or know how to solve it!!! it is not consistant but seems to only happen during a jog...can any body help?
regards marc

2
General Mach Discussion / 3second pulse in mach 3???
« on: October 02, 2008, 06:58:09 AM »
we are completely stumped here...can any one help? we have just fitted a new computer to a router we have built. when we run the steppers, they run for 3 seconds then stall to a halt. when we run the machine using same config file but with an older computer, all is fine and the motors run ok. both comp are running win xp. if we de tune the steppers then they contunue to run ok but every 3 seconds they still  get a pulse and now the speed is too slow...any ideas how to fix this one? it is very urgent please!

3
General Mach Discussion / machining splines causes lost steps?
« on: December 20, 2007, 04:34:51 AM »
hi guys, on a router,we have a y axis which is losing about 2mm on 400mm dia circle when splines are machined, in this case little curved pockets for fan blades which are in a patterned aray around the perimeter of a circle. this problem only occurs when splines are machined and not arcs. we are running latest mach3 and am stumped and pulling my hair out over this one, can any body shed any light on this boggle? any help much appreciated...thanks marc.

Pages: 1