Hello Guest it is July 10, 2020, 06:39:34 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - MojsterMiha

Pages: 1 2 »
1
VB and the development of wizards / Wizard "Save as..." and "Load"
« on: August 03, 2015, 10:04:31 AM »
Hi

Is there a possibility to store the data entered in a wizard under different names in order to  be loaded  back later  and taken a small correction
(not only last entered data)?
I know that the G-code can be saved under different names, but if  later I want to change something I have to write  back all  the parameters in the wizard and generate G-code again.
G-code is probably not possible to convert back into wizard DROs...????

Example:

Load wizard - Circular Pocket

Enter all necessary data...
Save entered data As....
Generate G-code
....
....
....

Load some saved data into Wizard (not only last one)
Make  corrections...


Hope I was clear enough to get some advice... ;)


2
General Mach Discussion / G0 Feedrate is not on maximum
« on: June 16, 2015, 12:34:46 PM »
Hello

I have one strange problem with G0 feedrate.
Maximum speed displacements in "Motor Tuning" is set to 8000 mm / min. and it is actually that when moving machine with the arrow keys.
Even when I write to the MDI, for example:
G01 X200 F6000
the moving is correct  - fast.

However, if I write:
 G0 X200,
the moving is reduced to 1000mm/min. (also in the window "feedrate")
Also from G-code  G0 is slow, just 1000 mm / min.

I checked all the possible settings ....... please if anyone can help me before I go crazy.


Thanks

3
General Mach Discussion / Lot of problems with Mach3 and CSMIO/IP-A
« on: October 24, 2014, 02:46:32 PM »
I think I will go crazy ...

I made a special cnc milling machine for the client. I used CSMIO / IP-A, PoKeys for external keyboard and licensed Mach3.
I thought this will be a reliable...but  :(

Time and again, there are new problems ...

G31 does not work with CSMIO and last version of MACH3  :(
With an older version of MACH3 does not work PoKeys!
Mach3 is often "lost" all the settings if I go under "Ports and Pins"  

Current problem:
Spindle automatically turns off randomly during the program.
I tried to increase the debounce interval....... without success

The customer is upset and wants to return the machine.

Is it possible to eliminate this problems or MACH3, PoKeys and CSMIO are not sufficiently reliable?

Thanx to all!

4
Machscreen Screen Designer / Where is the main screen???
« on: September 21, 2014, 11:31:29 AM »
A few days ago I noticed that on startup, MachScreen  display only the Properties window.
The main screen is visible only  a piece of second and then disappears.
I tried on the other two computers and everywhere is the same.
I've tried re-installing MachScreen, but nothing  ...
What happened?
Is there any way to solve this problem?

Thanx!

5
Hi to all

I'm planning to build a machine with two milling spindles, each mounted on its own coordinate system (X, Y, Z   ;  A, B, C).
With such a structure of the machine,  I want  to process at the same time, two different contour on one workpiece.
Of course, the G-code for each contour need to be  independent, but both should be implemented  at the same time.
Is such a thing possible?

Thanks to all!

6
General Mach Discussion / Faster output
« on: March 20, 2013, 05:27:31 PM »
Hi
I have made laser, which is controlled by Mach3. To turn laser on and off I used the spindle output and function of M3 and M5.
Laser power is controlled by PWM output.
This all works well and good.

The problem only occurs at the end of cutting or engraving because laser does not go off fast enough.
The function M3 takes too long to turn off laser.
I put to 0 all delays for spindle on and off , and is still not fast enough.

Is there any alternative to turn on and off laser faster?

I have to say that I am using ESS and the transistor to turn on and off the laser - no relay!

Thanks for the suggestions!

7
Hello

I know that in MACH3 is  possible to move an axis in rapid feedrate using key SHIFT + arrow (Hotkey)
In this case it is necessary to press SHIFT first and then an Arrow key.
Is there any possibility to enable or disable rapid (G00) speed in opposite way (first ARROW and then SHIFT)
In this case it is not necessary to release an Arrow key for change the feedrate from JOG to RAPID or vice verse.

I want also to change JOG feedrate with analog input - when Jogging
Is this possible?

8
Feature Requests / Spindel pulleys, Inputs/Outputs
« on: February 03, 2011, 06:56:52 AM »
I have a machine MACHO 900 with a gearbox with 18 positions.
 I made an automatic change with pneumatic cylinders and  PoKeys card. I have also inverter controlled by PWM. (0 - 150%)
 The problem is, because in MACH I can't set more than 15 Pulleys. Is it possible to add more of them?

 I would also suggest more Inputs and Outputs in Port and pin settings.
 The PoKeys card can controll much more I/O than the two LPTs, but the settings are not available.

 I would suggest also a blank field in "Port and pins" for each Input, Output, Trigger to enter comments (for what is used)

I hope that this would benefit also someone else and that this can be done.

9
Hi,

I have read a few old posts with questions about problems with soft limits, but I didn't find an answer on my problem.

I'm using Mach3Version3.042.027 and SmoothStepper on my milling machine.
After I start Mach3 and send axis in home position, all soft limits work fine - also by maximal speed.
With manual moving isn't possible to exceed soft limit.
If now I start one of the program, soft limits are not working any more. Nor if the program was interrupted because of broken tool,
nor if program is finish normally.
Only if I press RESET button soft limits are working again.
This is in my case a very big problem, because my Z axes has only 115 mm and is very quickly on the limit.

Is there any possibility to solve this problem?




10
General Mach Discussion / MPG Mode Screen load
« on: April 05, 2009, 05:45:39 AM »
Hi,
I have try to load  a MPG screen from a script - macro, but without success.
It works only with TAB key.

Is there any possibility to load this screen from macro?

regards!

Pages: 1 2 »