Hello Guest it is September 21, 2019, 08:34:32 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - lswatson

Pages: 1
1
General Mach Discussion / Loading mega million line Gcode files
« on: August 13, 2008, 08:46:35 PM »
Greetings,
I was head banging all day today trying to load and run a 4.5 million line Gcode.
It would load then lock up.
Had to zero my machine four times today on all four axis as a result.  What a p-sser.
So I PM'd Brett and he got back to me in no time with the solution.
Go to Diagnostics>Toolpath on/off and click to Off. 
This can be helpful IF the computer used to run your miill does not have a graphics card.
MOBO's native ability to deal with the display of tool paths can cause problems.
Thanks to Brett and the great support I have gotten on this Forum. 
Wish I knew enough to contribute, but I'm just a bottom feeder.
ciao,
Larry

2
General Mach Discussion / Mach3 Problem? How do I check to know?
« on: September 27, 2007, 08:37:38 AM »
I'm a noob and have had a recurring problem.  Small test models come out fine.  I change step over down to .05-.02 and my models often come out 1+mm too thick.  I've eliminated tool shift in the chuck, all Z axis issues (checked before and after models and its dead on), and Lex at Desk Proto has reviewed my G Code and its fine. 
So now I've come to find out how I can detect if Mach3 is giving me this problem.  I know nothing to suggest it is, except process of elimiantion.  Which has taken almost two months of head banging. 
The other day I ran three parts on one wax.  No tool change.  First two 2mm thick as desired.  Changed step over in DP, ran the third part (for four hours) and it was 1.2mm too thick.  Z checker varified Z was zeroed before and after the run. 
Any hints or tips would be grealy appreciated.
Thanks in advance.

Pages: 1