Hello Guest it is May 10, 2021, 11:47:07 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - barsam

Pages: 1
1
Mach4 General Discussion / ShuttlePro Wheel time lag
« on: June 14, 2020, 05:52:12 PM »
Hello everyone.

I've been using ShuttlePro with Mach3 for many years and I never had a problem. Lately I decided to give a try to Mach4 again, since I have the license for many years and I was never able to set it up properly at the initial releases. So this time I have managed to setup Mach4 with ESS and everything is working fine, except the fact that the ShuttlePro wheel which I use a lot to jog all axis to place, has a significant time lag.
I do not really mind the starting delay, but the stoping delay after releasing the wheel, is very dangerous. Having gotten used with Mach3 and my other 2 LinuxCNC machines to have an instant stop after the release, I am kind of frustrated and it is the only reason that I am still using Mach3 instead.
I looked around in this forum and Googled a lot to see if it is a known issue, but I do not see anything.
So I though to ask, because maybe I am missing something or doing something wrong.
Has anyone else noticed this issue I have?

My set up is with a laptop (a fast enough one with windows 10) + ESS

If I don't find a solution I am thinking to retire Mach in general and get the hardware required to change this machine as well to LinuxCNC.
This is my oldest one and it was setup initially using Mach and I am stack with that hardware (ESS, Smothstepper compatible BOB from CNC4PC, etc.)

Pages: 1