Hello Guest it is July 03, 2022, 07:24:00 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - ronald4418

Pages: 1 2 »
1
General Mach Discussion / Proximity Sensors Gecko G540 and Mach3
« on: October 29, 2019, 01:31:13 AM »
Has anyone here successfully hooked up NPN Proximity Sensors and gotten them to work with the Gecko G540. I currently have them Wired as Such:
Brown V+ to a Bus Terminal.
Blue V- to another Bus Terminal with another wire proceeding on to V- of my main Power Supply.
Black wires to Pins 10 and 11 of the G540.
Wall Wart of 7.5V to V+ and V- Bus Terminals.
The wiring diagram states that the Black Wire going to the G540 needs to be Sinked.

Do I add a Diode in the Middle of the Black Wire or am I missing something?

2
General Mach Discussion / Mach 3 Homing switches wiring with Gecko G540
« on: December 31, 2017, 03:38:34 AM »
After searching the various responses concerning the wiring of Homing Switches to a Gecko G540. I'm confused about switches that are designed to be run in a Normally Open Configuration when the Gecko PDF states that the G540 is designed to operate Homing Switches in a Normally Closed Configuration.

Is there a way to modify what Mach3 sees such as changing from Active High for Normally Closed to Active Low for Normally Open?

3
General Mach Discussion / Motor Turns in Wrong Direction
« on: February 07, 2017, 05:50:37 PM »
I finally got my system active and have run into a motor issue.
I'm using the Gecko G540 as my driver and my X-Axis motor refuses to change directions.
I've tried reversing it in Home and Limits as well as setting it Low on the Direction Pin all too no avail?
The A-Axis is slaved to the X-Axis and if I attempt to Jog the system the A-Axis doesn't move and I have it Slaved to the Master.
The Ports and Pin Settings are all correct and now I'm pulling my hair out.
Also I can get No movement from my Y-Axis either.

Does anyone have any idea as to what the problem could be?

4
General Mach Discussion / Problems Getting Movement
« on: February 01, 2017, 07:59:02 PM »
Where I am at right now after connecting my computer and UC100 Pendant to my Gecko G50 is as follows.
Before I connect the UC100 Pendant I have a Green Light on the G540 until I reset my E-Stop.
I have my axis setup as follows X-axis Step 2, Dir 3; Y-axis Step 4, Dir 5; Z-axis Step 6, Dir 7 and A-axis Step 8, Dir 9 Slaved to the X axis and these are all on Port 1.
I'm beginning to think that my E-Stop is wired incorrectly for starters. Its wired Diagonally across the Inputs at the moment.
On the Diagnostic Page I have a Red Signal in I/O Monitor on 3,7,9 and Idle In UCCNC and in Mach3 there are No Red Lights showing.

Regardless as to whether or not I'm using UCCNC or Mach 3, I can get Zero Movement.

At this point I have a $6000.00 Boat Anchor instead of an Openbuilds OX CNC Router.

Does anyone have any idea as to what I am doing wrong?

5
General Mach Discussion / Newbie Problem
« on: February 03, 2011, 06:31:18 PM »
Whenever I open Mach3, I end up with an error message that states " Initialization Macro called upon reset". What is it and how do I rectify the problem?

6
Mach3 under Vista / Initialization Macro Called on Reset?????
« on: January 21, 2011, 07:02:04 AM »
I just performed a new install of Mach3 and every time I try to run it I get this as a result. It will run until it hits any M code and the stop. Can anyone tell me as to what it is that I am doing wrong?
 I'm only using Mach3 on this Vista System to check my code before sending it to my Windows XP system which controlls my mini-mill.

7
General Mach Discussion / Download Servers
« on: June 10, 2010, 11:49:14 PM »
Is there a problem with download's now? I was trying to update to the newest version and the download would stop after downloading anywhere between 2 and 31% of the usual 25.6 mb's.

8
General Mach Discussion / Downloads
« on: November 25, 2008, 01:20:38 PM »
Is there a problem with the servers? Everytime I try to upgrade to the newest locked down version. The download speed is awful. You'd think I was trying to download with a 14400 modem instead of a highspeed dsl modem.

9
General Mach Discussion / Nested Comments
« on: March 17, 2008, 07:07:06 AM »
Is there a way to get Mach3 to work with Nested Comments in a g-code file? I have found a great little program for creating gears and it lists nested comments in the .nc file that it creates. Mach3 sees these comments as errors. Therefore I have to spend a considerable amount of time deleting these comments. I've enclosed an attachment of an 8 tooth clock pinion as an example.

10
General Mach Discussion / Post Processors
« on: November 22, 2007, 05:22:51 AM »
Does anyone know of a post processor that will work with .bnc files. I'm using a program called Bitmap2CNC and it creates great .stl files for use with programs like Cut3D, but whilst it does save files with their own Mach3 post processor. It doesn't create any Z axis co-ordinates.

Pages: 1 2 »