Hello Guest it is May 17, 2021, 01:00:52 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - artellis

Pages: 1
1
Mach4 General Discussion / Mach 4 homing has developed an issue
« on: May 26, 2020, 09:33:45 PM »
I recently had to disassemble my CNC for a cross country move. Now it is reassembled in Albuquerque, NM. Everything seemed to come back fine except homing. I have a 50x50 unit so I am using two stepper motors on the Y axis. When I tell the unit to "home" the Z axis raises to the proximity switch, stops and backs off a few millimetres. Then the X axis moves all the way left until the proximity switch is activated, stops then backs off a few millimetres. Finally the gantry begins moving toward the front of the machine. When it activates the Y- proximity switch ( which is on the left side of my unit) only the motor on the left side stops. The slaved motor on the right side of the gantry continue to run. The chatter of the rack and pinion drive is very loud. The only way I can get the Y axis slaved motor to stop is by pushing my E stop. Does anyone have any ideas why the slaved motor continues to run?

Another piece of data. When I jog the unit in the Y- direction both stepper motors stop when the proximity switch is activated. The only issue with the slaved Y axis motor is when I tell the machine to "home".

Thanks in advance for any and all input to help me solve this issue.

Pages: 1