Hello Guest it is October 02, 2023, 07:48:24 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - BigDaddyGlen57

Pages: 1
1
General Mach Discussion / Help Please - Software issues?
« on: April 12, 2006, 11:50:23 AM »
Hello,
I have been having a real tough time getting my Mach2 up and running. Some history, I have been using this software, on this computer, and on this machine for a year or more. I sold my home (garage shop) and started a business. Now I need my machine more than ever, and I can not get it to to things I know it should be doing! I re-installed the new version of Mach2 on my computer and checked the drivers, re-re-installed several times, both drivers and software.

When I run a pocket wizard, it will do the first cut lets say (.0625 below surface), then when it is time to retract to the rapid (z+.1000) it will stay at .0625, rapid move to the center of the pocket, and start to plunge from there. So, I stop the program and manually get the cutter out and send the machine back to 0,0,0 and all the axis's have now changed. The X will be off by some .50, and y by something like .09 and the z is way off. So, I go thru all the setups again and the machine will preform great - Till - I do a second pocket and this time it will do great, but when it is done and I send it back to 0,0,0, all the axis's will have shifted again, or it will plunge into the table, or it will go to the intended cut depth and just start cutting back and forth on the x axis.

It is acting like it is a License issue, or it is still in Demo mode and I cant get it to work correctly. It is starting to cost me a lot of Money and I am getting very concerned about this since there seems to be no sense to it all. Any and all help will greatly be apprecitated. I posted about a week ago asking for help and Brian was kind enough to contact me, but I have been spending all my time at the shop and have no internet access there yet. But today I had to leave work again and beg for help. The "code" seems to be posting correctly. When it does not retract to the rapid hieght, it was asked to in the code, when it plunges into the table, or something else funkey like that, it seems to have done its "Axis" shift as well.

Thank you in advance to all that could help. I am in dire straits here and need some help. Thank all.
Regards,
Glen

2
General Mach Discussion / Pocket wizard acting strange!
« on: April 04, 2006, 08:37:38 PM »
I just reloaded my Mach 2 and 3 to my computer after a major crash a few months back. When I run the cirucular pocket wizard, the second set of commands goes crazy. One time it plunged thru the table, the next time it started to just move back and forth on the x axis. I figured at first it was the trial version, but my license is loaded and it tells me I am good to go. Any suggestions greatly appreciated. Thanks in advance.


Pages: 1