Hello Guest it is June 03, 2020, 09:16:21 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - biggermens

Pages: 1 2 »
1
Mach4 General Discussion / Go to work zero not working after updating
« on: February 16, 2020, 11:02:27 AM »
Hello

I just updated my Mach4 to v 4322 and not my go to work zero button is not working

Anyone have any idea ??

Thanks

2
Mach4 General Discussion / How to make a Button ??
« on: August 23, 2019, 08:26:13 PM »
Hello everyone

Been trying to figure this out for a while now and cant, need some help

Trying at add a couple buttons to my mach4 screen, One button for my vacuum M100 = on and M101 = off
and one button with some gcode to tell my spindle to go to a spot were i can change the tool

Thanks

3
Mach4 General Discussion / Mach 4 Automaticly open GCode ?
« on: August 21, 2019, 03:56:20 PM »
Looking to see if anyone can help me

I made a little program in VB.NET to make some gcode
I am looking to see if it is possible when i click the save button
it will automatically open my file in Mach4 

Would anyone how to do that ??
 
Thanks

4
Mach4 General Discussion / G-Code to reference all axis
« on: March 26, 2019, 01:40:26 PM »
Hi There

I been looking for a while, would be here a G-Code that will reference all axis like clicking the Home Button ???


Thanks
Biggs

5
Mach4 General Discussion / Mach4 Axis 0 Commanded While Disable Help
« on: November 22, 2018, 03:09:28 PM »
Hi Everyone

I just got a copy of Mach 4 V2 and running a ESS
I setup my motor and when i try to Zero I get a error message
Axis 0 Commanded While Disable

I did not have this error when i was running the demo
Anyone have any ideas ??

Thanks in advance

6
General Mach Discussion / Mach 3, M98 can get it to work, Please Help
« on: November 21, 2018, 10:15:02 AM »
Hello Everyone

I been messing around with this for days, I got it to work in Mach 4 but not with Mach 3
I do have the 2 files in the Subroutines folde

Thanks

Here is my main program
File name   START.TXT

G20
G54 x11.0 y10.0
M98 P0201 L1
O0201.tap
M30

and i also tried, This one works in mach 4 but not in Mach 3

G20
G54 x11.0 y10.0
M98 P0201 L1
M30

and my subprogram
File name O0201.tap

O0201
N100G00G20G17G90G40G49G80
N110G70G91.1
N120T1M06
N130 (V-Bit {90 deg 1 inches})
N140G00G43Z0.5000H1
N150S24000M03
N160(Toolpath:- V-Carve 1)
N170()
N180G94
N190X0.0000Y0.0000F100.0
N200G00X1.2460Y0.9877Z0.1000
N210G1Z-0.1516F30.0
N220G1X1.2472Y1.0265Z-0.1516F100.0

( Bunch of Code )

N53310G00Z0.1000
N53320G00Z0.5000
N53330G00X0.0000Y0.0000
N53340M09
M99
%


7
Hello

Anyone know how to setup Spindle speed on a open loop setup ??
I tried to set my min speed and max speed in pulley setup that did not help

Any ideas ??

Thanks

8
General Mach Discussion / Mach 3, ESS, Windows 10 Having Problems
« on: August 05, 2018, 12:59:07 AM »
Hello everyone

I am having a problem here and i cant figure it out
I open Mach 3 and everything seams fine, I enter G00 Y1 and it moves 1 inch like its suppose to
I load my gcode from Aspire and run it, then my machine is all messed up,  i enter G00 Y1 and it moves 22.375 inches
i shut down mach and restart it and everything is fine again until i load a gcode again
I never had problems with Mach 3, Aspire 8.5 and windows xp

Anyone have any ideas ??
Thanks

I am using a ESS board with windows 10
Aspire 8.5, I tried all 3 post processors
I made sure everything is in inches   

9
General Mach Discussion / Knocking X axes, whats going on ??
« on: July 16, 2018, 01:02:41 AM »
Hello again everyone

I would like to Thank everyone for helping me out with this headache i mead project

machine was working fine, now all of a sudden the X axis knocks

you are moving the X axis and y axis at the same time, no problem until you change Y direction and knock
you can start, stop Y in the same direction and no problem, the second you change it direction X axis knocks
you can play with Z axis and every thing is fine, only with Y axis

What can be wrong ?? I am using 2 parallel ports one has the 4 motor and the other has everything else,
and them Stepper drives with the elephant on it

Thanks again   

10
General Mach Discussion / Help with Homeing ?
« on: July 15, 2018, 05:26:57 PM »
Hello Everyone

My machine is now working pretty good, I am trying to have the axes move away from the switch more then it already dos
My Homing work good, but the spindle ends up off the table,
Is it possible to have it more a few inches after hinting the switch ??
I read the book and tried a few things with no success

Thanks 

Pages: 1 2 »