Hello Guest it is May 07, 2021, 11:16:31 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - CSSICNC

Pages: 1
1
Mach4 General Discussion / Mach 4 Spindle Speed Control
« on: June 11, 2018, 07:44:57 PM »
Hello again everyone,
Need some help with my spindle speed control with Mach 4.
My setup is Mach4, ESS Smoothstepper on a MB2 BOB. I'm using a Teco/Westinghouse L510 VFD with 2.2Kw (400hz) water cooled spindle.
I've got VFD working with Mach4, so if I enter an M3 S----- command the spindle turns on, but it runs at either 60Hz or 400hz, ( 3500 or 24000rpm)
does not matter what the rpms I'm asking for. I've got ESS spindle programmed for PWM and I
have PID checked. I was hoping someone out there has a similar setup or is using a Teco VFD and can help
me out. I'm thinking I need to program the PID function in the VFD but not quite sure. I'm enclosing the
manual for the Teco L510-203-H3-U.
Thanks again, Richard

2
Mach4 General Discussion / Mach4 Homing Slave
« on: May 27, 2018, 11:50:15 AM »
Hello Everyone, First time posting as many of my questions have been answered by searching this forum.
However I do have a problem and after researching still can't figure it out.
Using Mach4 Build 216, Motor 0 = Y1, Motor 1 = X, Motor 2 = Z, Motor 3 = A or Y2 slave.
Using Limits (+) and (-) on all axis. Homing is using Y--, X--, Z++.  Limits work and so does homing for Z and X,
But Y axis does not home properly. Message Error: No Homing Pin is assigned or enabled for Axis 3.
They are enabled as far I know and according to everything I've read.
When I hit OK to message it moves Y axis to Y-- limit, Y-- trips and stops, but does not offset to home like Z an X.
See attachments for history.
Appreciate the Help.

Pages: 1