Hello Guest it is January 19, 2021, 01:20:13 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - arhimedoffs

Pages: 1
1
Mach4 General Discussion / Toolpath drawing style
« on: March 24, 2018, 07:03:07 AM »
Any information, how I can configure line width on toolpath object? My problem - line too thin and mostly invisible even white on black.

2
Mach4 General Discussion / Notify on close
« on: March 24, 2018, 07:00:27 AM »
There is dialog window on Mach4 close, which ask confirmation. All great, but one person check option "Do not notify again". How I can reset this option?

3
Mach4 General Discussion / Machine Enabled state
« on: March 19, 2018, 04:22:18 PM »
There is function mcCntlEnable which can Enable/Disable machine, like Enable button on standard screens. But I can`t find function for get current sate. Function mcCntlGetState return MC_STATE_IDLE regardless of Enabled state. Or I must do this via signal OSIG_MACHINE_ENABLED?

4
Mach4 General Discussion / Lua interpreters
« on: March 19, 2018, 03:50:49 PM »
How much Lua interpreters run in Mach4?
As I check by module loading M-commands scripting and loading the same module in Screen load. Module loaded both even with check

if package.loaded.EWelder == nil then
    ew = require "EWelder"
    mc.mcCntlSetLastError(inst, "load_modules. EWelder loaded")
else
    mc.mcCntlSetLastError(inst, "load_modules. EWelder already loaded")
end

That is why question: there are two separate threads for UI and G-code execution? Or more. And where PLC script and Signal script executed, in UI thread?

5
Mach4 General Discussion / Enabling motor from script
« on: March 18, 2018, 02:41:32 PM »
I use two motors for X axis. There are two separate heads on X axis, they do not work simultaneously. For this purpose script move current carriage to parking position, remapt axis to ther motor and do homing. The problem is "Enable" output signal still persist on, even for unmapped motor and go to false only if I disable motor in config manualy. The same problem - if I disable axis, then enable signal still True. How can I Enable/Disable motor from Lua script?

6
Mach4 General Discussion / Jog steps
« on: March 10, 2018, 03:22:15 AM »
I use script for motor remapping (CNC has two carriage on X axis)


function cnc2plc:selectX1()
   -- Disable X axis, unmap Motor2, map Motor1, reenable X axis
   local rc = mc.mcCntlConfigStart(inst)
   if rc ~= 0 then
      mc.mcCntlSetLastError(inst, "Failed to switch axis!")
      return
   end
   rc = mc.mcAxisUnmapMotors(inst, mc.X_AXIS)
   rc = mc.mcAxisMapMotor(inst, mc.X_AXIS, mc.MOTOR1)
   mc.mcProfileSave(inst)
   mc.mcCntlConfigStop(inst)
   mc.mcCntlSetLastError(inst, "Selected axis X1")
end


All work in metric units, but after motor switched JOG start working in imperial. All DRO still in mm, and G21 is still active. I reexecute G21 from MDI, and JOG start working normally :)

Mach4 Hobby 4.2.0.3481, same issue with ESS motion controller and simulator.

Pages: 1