Hello Guest it is November 27, 2022, 06:30:00 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - DocsMachine

Pages: 1
1
General Mach Discussion / Mach 3 with C-10 BOB... on a lathe?
« on: June 23, 2016, 07:15:13 PM »
I'm very new at CNC in general and Mach 3 in particular, so forgive my ignorance. :)

I'm working on a lathe conversion (typical steppers-and-ballscrews) and trying to get it to run under Mach 3. I have a pair of MicroKinetics drivers (older, but they work- or so I'm told) connected to a CNC4PC C-10 breakout board.

I have the BOB wired to the drivers exactly like this example (.pdf image) since my drivers show an identical diagram (another .pdf, page 6, left image) as that first images' sample Gecko.

I have the C-10's jumpers set so pins 2-9 are output, and the COM terminals are +5VDC. Both drivers and BOB have good power.

At the moment, the build is still only partly completed, so the steppers are "loose" (not connected to the screws, so I don't have to worry about anything crashing) and the limit switch terminals are just jumpered. I have a simple toggle switch temporarily wired in acting as a makeshift "E-stop".

The C-10 comes with an XML file for it, and choosing that with Mach 3's "Loader" gets me a 4-axis mill window.

Now, the two problems: First and foremost, I'm getting no response from my steppers. Trying the arrow keys and/or Page Up/Page/Down changes the DRO display, but doesn't produce any movement at the steppers.

I'm reasonably certain- but not positive- I have the drivers wired correctly, and I'm assuming the XML has the motor pins properly activated. The E-stop does, in fact, work, and when activated (the switch opened or "off") gives me an alert on the Mach screen and blinks red on the "Reset" button.

I checked the motor configuration, and they agree with my wiring (pins 2-3 and 4-5) on the BOB.

The other problem is simply that it's a mill profile, and I need a lathe profile. Is there a way to... import? Convert?... the C-10 configuration file over to the lathe profiles? Or do I need to somehow figure out how to set the lathe profile configuration setting manually?

Thanks for any help you can provide.
Doc.

Pages: 1