Hello Guest it is June 24, 2021, 11:14:53 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - motorworks

Pages: 1
1
General Mach Discussion / Threading trouble
« on: September 13, 2010, 06:53:34 PM »
Hi
I am running Mach 2.63 lathe.
I have been usingit for over a year plus...before that I ran Turbo
about  4 months ago I was running about 20 parts with threads
At about # 18 the threading goes 'mad' and crashes...tool bit digs in hard and heads for the chuck all out...
Did not think much of it that day....but spoke to a good friend who says "there is a problem with threading"
Up to that point i did several 50 plus lots of m9-1,25 with no problems...

Today I am running a program to thread 12 pcs 1/2-13 nc
I run off 9 with no problems....watched it like a hawk....LoL
Put in # 10 and walked over to the Colchester to shoulder some blanks...
and Shiq it happens again...tool bit digs in hard and heads for the chuck...
All else is find...turned 40 blanks to o.455" earlier and all were +0.000, -0.0005".
Any suggestions....hair is just about pulled out
eddie

2
General Mach Discussion / OD Arc Wizard
« on: May 25, 2008, 08:23:38 PM »
Hi
Just running mach 3 on the lathe
Up graded to the latest V as I was having problems with taper threads.
The threads are now working fine, but when I use a wizard that has
any arcs(OD Arc Wizard: ie g03 or go2) the program is cuting a full
circles.
I was trying to put a radius on the end of a 0.525" shaft and
the program keeps trying to cut a full circle.
Several inserts down :(
any help!
take care
eddie

3
General Mach Discussion / taper threading
« on: May 24, 2008, 06:01:47 PM »
Hi
I tried some taper threading today
I was making a 1.5"-11.5 pipe thread (od)
I used the threading wizard (complex) to write the program
The taper angle was 1' 47" or 1.78'
The program would not run, saying something about an integer in the threading line of
code. ( T1.78)
So I put in a whole number for T ( T2) and the program ran and cut a taper thread, but at 2'
instead of 1.78'
Is this a bug or am I doing something wrong
take care
eddie

4
General Mach Discussion / index plans
« on: May 14, 2008, 10:27:11 AM »
Hi
I got the lathe working very well.
(Just switched it over from Turbo)
The indexer I was using with Turbo does not want to work
in Mach 3 Turn

Does anyone have a drawing/plans list of materials etc on
what I would need to build one.

5
General Mach Discussion / indexing
« on: May 12, 2008, 04:15:47 PM »
Hi
Just switched my lathe over from Turbo to mach3 turn
Quick question.
How do I know if the pulse from my indexer is working when
I am running mach 3, as it does not seem to be picking up
the speed and I tried a quick thread today and the pitch was way off
As a matter of fact, it cut the same pitch with the indexer
was turned off.
Note: the indexer worked fine when I was using turbo.
take care
eddie

Pages: 1