Hello Guest it is January 20, 2020, 04:30:59 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - jon@daysite.net

Pages: 1
1
General Mach Discussion / Homing LURCH issue, Mach3
« on: November 12, 2015, 02:28:45 PM »

Ok, so this is weird.  Both X and Z axis' home just fine.  They travel to their switch, stop, then back off the switch, just as advertised.  Great!

The Y axis is another story.   When any of its Ref buttons are clicked, the machine either lurches, bumps, or travels a very short distance towards the home switch, and stops.  Sometimes it does absolutely nothing.  Sometimes all I notice is a thud, ie the servo did something, but no detectable movement.  Other times it moves up to an inch.  Wow!  But never has it traveled to the home switch.

When in operation all 3 axis' work just fine.  The only issue is Y axis homing. 

Settings:

The diagnostics screen shows the Y axis Port Pin and M2Home leds lighting up together.  X and Z have different Port Pin leds paired with M1Home and M3Home.

The Input Signals screen shows X Home on Pin 13, Y Home on Pin 15, and Z home on Pin 12.

The limit switch settings have been disabled until the homing issue is resolved.

All 3 axis' are set to “Home Negative” and “Auto Zero”.   And there are no slave axis'.

I've tried switching the pins on the BOB, but find the Y axis still misbehaving.

There are NO running Brains.

No errors anywhere.  The Configuration Check Facily is clean as is the error status sine and popup window.

Haven't found anything similar on the forum, so HELP anybody.  It's driving me nuts.  There must be some setting buried on or under some screen that I missed.

Thanks...

2
General Mach Discussion / Z Axis not moving afer loading GCode
« on: May 01, 2015, 02:22:40 PM »
Machine jogs properly, with arrow keys and PgUp and PgDn.  After the GCode is loaded, can't jog Z Axis with PgUp and PgDn.  The machine will run the code, but kind of hard to zero the z axis.

Anyone have any ideas.   Have been looking similar issues for a couple of days now.

Mach 3
3 axis router NO ATC
BobCad

Thanks....

Pages: 1