Hello Guest it is April 18, 2021, 01:11:45 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - alevitt53

Pages: 1
1
Mach4 General Discussion / TOUCH UI editor?
« on: March 10, 2021, 12:03:31 PM »
Is there a GUI editor for the scripts and such behind the TOUCH UI screen?
If there is, what specific file needs to be modified?
I would like to set it up for a specific set of movements that are not included in the screen.
thank you

2
Mach4 General Discussion / Help with RefAll
« on: October 19, 2020, 08:24:16 PM »
I want to move the machine to a specific coordinate and reset the DRO's.
I am trying to edit the refall function in the screen editor. It seems that no matter what I do, no code
runs after the gcode command.
That portion of the file is attached.
Any help appreciated.
Thank you

3
Mach4 General Discussion / Pocket hole operation problem
« on: October 11, 2020, 12:26:42 PM »
Mach4 - using the same g-code I used in Mach3 for a pocketing operation in 1/2" aluminum with a 1/8 bit.
Zero the Z axis and the DRO reads 1.622 which is the thickness of the block plus a 1 inch retraction.
All good so far. The operation has a clearance place of .02 inches and a depth of cut of .05" with a final depth of .55". After each completed plunge, the Z moves up to 1.3 inches. There is nothing in the G-Code that tells it to move more than to the clearance plane.
Any ideas appreciated!
Art

4
Mach4 General Discussion / Running G-Code slows machine
« on: September 18, 2020, 06:12:09 PM »
CNCRounter parts 4896 with ESS controller.
Just switched to Mach4. Motors run at normal speed in jog mode.
As soon as it tries to run G-Code like test file attached, it slows to a snails pace.
Can't figure it out.
Any help appreciated
Thank you


5
General Mach Discussion / Importing a Profile
« on: September 11, 2020, 05:41:39 PM »
I have a profile setup for X,Y and Z axis. I want to use the same profile on the Tangential setup and add the
associated drivers to that.
How can that be done?
Thanks for any help.

6
Mach4 Toolbox / question
« on: August 15, 2020, 03:16:07 PM »
Can a Mach3 brain be used on Mach4? We have a brain controlling the spindle.
I've attached the existing file.
Thank you

7
Brains Development / Mach holding spindle speed
« on: December 05, 2017, 07:46:51 PM »
Hello All,
I'm running the brain attached with a Hitachi WJ200. Spindle is controllable with M3 and M5 commands and the speed is controllable
with the S.... Command.
The Problem:
If the spindle is turned on and a speed is set with the M3 S12000 command all is well and the program runs.
Enter the M5 command at the end of the program and the spindle stops, the run light on the VFD goes out and all is well.....UNTIL
If you enter a M3 command on the command line without the S following, the spindle will turn on and go back to the previous 12000 rpm number.
It appears Mach is holding on to that number, not the brain and not Modbus. Checking the registers on the modbus yields a 0 rpm.

Is there a setting on Mach that I am missing?? Why is Mach holding that speed?

The only work around I have found it to include S0 after the M5 command in the running program.

Any Ideas???
Thanks
Art

8
General Mach Discussion / Huanyang VFD fluctuating rpm
« on: November 29, 2016, 09:04:10 PM »
HELLO,
I have the CNC Router Parts CRP800 control box driving a 2.2kw Huanyang vfd and spindle.
M3 commands work and the rpms match the VFD and verified with an RPM laser meter.
The problem is that there is a 400 rpm fluctuation up and down which makes the spindle unusable.
If I put the VFD setting back to control it with it's on board panel, the rpm is rock steady and I have used it this way for the past 2 years.
Voltage checked at the VFD with a digital volt meter "appears" to be steady but I'm not sure this is a valid test.
Any help would be greatly appreciated.
Thanks
Art

9
VB and the development of wizards / tool path display in VB
« on: December 04, 2015, 09:01:04 PM »
I have this simple VB program that just routs keyholes in wood.
It works perfectly from a new screen I made for Mach.
Is there a way to show the toolpath?
Thanks

10
General Mach Discussion / Slaved X and A Axis Problem
« on: November 21, 2014, 01:56:58 PM »
Hello,
New to forum and first post...
I have a DIY 30x40 cnc based on CNC parts machine. I'm running slaved ball screws on the x axis and nema 23 425oz/in motors.
My problem is that the two sides (x and a) do not run perfectly in sync. If I run the calibration test on the left side of the machine, it will not be the same on the other side.
I've turned the velocity way down and still have a problem. The question is, in the Mach motor setup, can the steps be different on the slaved axis to compensate for the difference in the
movement side to side of do they have to be identical. I did notice that when I calibrate the x axis, the correction only appears on the x motor and not the A. If I try to calibrate the A
axis by itself, the motors do not turn.
At this point I have many hours trying to solve but have not come up with an answer yet.
Any help is greatly appreciated..
Thanks
Art

Pages: 1