Hello Guest it is June 26, 2019, 07:10:24 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - vw_man99

Pages: 1
1
CS-Lab / CSMIO IP/A analog spindle RPM
« on: June 19, 2016, 08:51:24 PM »
Hi All,
Have the IP/A working good and finishing up the spindle feedback. Spindle controller has analog input and analog feedback but can't seem to get the spindle RPM DRO to display (always zero). Spindle controller feedback is wired to CSMIO analog input#1 and displays in the CSMIO plugin as getting analog signal.

Also, do I need a handheld laser tach to accurately calibrate the spindle with the RPM DRO or is there any other way to confirm?
Thanks

vw

2
General Mach Discussion / CSMIO IP/A sometimes difting
« on: April 28, 2016, 12:21:39 AM »
Hey All,
Only get to use my mill on occasion and recently started having issues with Z drifting up slightly on a G00 Xnn move. Have Mach3, CSMIO IP/A with Mitsu drives in analog mode. Recently updated the IP/A s/w. Heres the sequence:
   - home all axis to sit -5mm off home switches
   - give M6 T1, Z moves to home position (-5mm off home switch)
   - moves X,Y to T1 position
   - pickup T01 from table top ATC, Z moves up to home (-5mm off home switch) from M6 start macro
   - give G00 X50
   - X starts to move and Z drifts slowly up 5mm and triggers E-Stop going positive

This is repeatable unless I move to another X,Y position after the tool pickup complete and before Z move
Does this sound like a CSMIO issue with the Z drifting?

It seems the updated CSMIO IP/A firmware/driver does not have as many tweaking parameters as previous version.
Any ideas would be appreciated. Thanks.

vw

Pages: 1