Hello Guest it is September 17, 2019, 07:39:28 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - bassdude

Pages: 1
1
General Mach Discussion / Mach 3 Not Cutting The Size I Specifie
« on: June 21, 2011, 07:50:39 AM »
hi all. im almost ready to start cutting my first real project but my first tests have failed me the size that the machine mills is not the size ive input ito the lazycam software everything is a little bigger than what it should be so i figure this comes down to calibration of the stepper motors. heres the question what info do i need to know about the machine to calibrate it to cut everything to the right size?

thanks in advance

2
General Mach Discussion / X Axis Moves When Spindle Is Turned On
« on: June 19, 2011, 07:52:03 AM »
Hi all im new to cnc and mach3 i have got a problem with my machine


when i turn the spindle on the x axis wants to start moving all on its own what could make this happen?

my machine also uses a usb connection to my computer as well as the standard port connection. its a chines machine

3
LazyCam (Beta) / LazyCam Depth (Very Confused) Im New
« on: June 19, 2011, 04:09:21 AM »
Hi all im a newb just brought my first cnc router and am very keen to get started im learning fast and have made a few single cut engravings now im trying to more depth with cut per pass. here is my confusion

i have set up a tool with cut per pass 0.5mm

i have set my layers
rapid height 1.0000mm units
cut start at 1.5000mm units
and cut depth -10.0000mm units i have seen on the forums that you must use the - sign this is confusing me cause the - sign makes the tool go back up instead of going down into the actual work i would have thought if anything it should be +10.0000mm to make the tool come down into the work and start cutting at 1.5mm with a cut per pass of 0.5mm all the way till i have 10mm deep. what am i getting rong here? i am so confused please help.

Pages: 1