Hello Guest it is August 02, 2021, 04:23:22 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - RS

Pages: 1
1
General Mach Discussion / Mach3 Ignores Feedrates In G Code
« on: February 07, 2012, 10:09:18 AM »
Hi,
     Mach3 ignores the feed rates in my g code unless I change the "S" in the spindle DRO from 0 to 1.  The problem is that I can't figure out how to save it at 1 and I have to reset it by hand every time I open Mach3.  It is getting tiresome.  Any ideas?  Thank you.

RS

2
Hello,
    I am brand new to this and I don't really know what I am doing.  I just bought a Sherline lathe with servo motors and Mach3.  I set up the lathe and everything is working fine except for the fact that when I jog it 1" in Mach3, it only actually travels .5".  It seems that all movement and speeds shown in Mach3 are double what is actually happening on the lathe.  I have searched the forum and found that other people with this problem had to adjust their motor tuning to get it to work right.  I was given a sheet of specs for motor tuning with the lathe for quick setup but obviously it isn't working, if the problem is actually with the motor tuning.  I was hoping somebody could look at these settings and see if they could figure out what I am missing.  I have attached a few of the spec sheets that came with the lathe and a motor tuning and general configuration screenshot.  I can supply any other screenshot you might need.  Below are links to the type of servo drivers and servo motors I have.  I appreciate any help that you can give on setting this up correctly.  Thank you.

RS

http://www.imsrv.com/deskcnc/servospecs.pdf
http://www.cadcamcadcam.com/assemblymotorreducer.aspx

Pages: 1