Hello Guest it is September 21, 2023, 10:44:53 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - MattJ

Pages: 1
1
General Mach Discussion / I NEED HELP! PLEASE!
« on: October 19, 2012, 03:50:33 PM »
I have been using my machine for several years now without fail. Then I am jogging wy y axis and it quits moving and starts making a horrible noise.
Also notice e-stop quits working. Diagnostic screen has a green light at pin 5. I have an xtra plt port, so i switch to that, same problem.
Switched cables, same problem. Swapped cable to x axis and y hot keys move motor and vise versa, so driver and motors ok.
I re-installed Mach, same problem. If anybody has any ideas, please let me know, I am at a loss. I have attached my xml.
Thanks, Matt

2
General Mach Discussion / Feed Rates Not Same as Gcode
« on: May 26, 2011, 05:29:24 PM »
Hello Anybody/Everybody,
My name is Matt and I have a problem, and no, an ointment won't cure it!
I am running a job and the feeds are considerably less than programmed.
I know it is something I am not doing right and I have tried to look for a solution.
Background...I import a DXF into Dolphin Cam which worked great.
Used a Mach 3 Inc post processor, that works fine.
My feed rate is programmed at 100ip. I bring the job into Mach 3 and it looks fine
tool paths are OK. I then cycle the job and the feed rates are about 1/3.
I did a test with a circle wizard and that worked fine.
I'll try to attach my xml if I can figure out how to.
Thanks in advance! I type about 3 words per minute, so if I left out anything,
let me know!

3
General Mach Discussion / Need Help Please
« on: June 21, 2010, 06:44:34 PM »
Hello To All,
I hope it is OK to post my intro and my request for help at one time. My name is Matt and I am new to CNC. I do have experience in graphic arts and have some experience in machining. On the other hand, I do not know squat about computers. I purchased Dolphin CAD/CAM and Mach 3 about 6mos. ago and have a homebuilt desktop router.
I have a stand alone desktop PC to run the router and have set it up, and have tested successfully. My problem is that I would like to set-up my files on my laptop (Sony) and transfer them to the desktop via memory stick. I can not get a simple contour job to run correctly. Mach keeps running a large diameter circle from 0,0. Being that I am new to all this, I am kind of lost. I have been emailing Rodney from Dolphin and Scott from Mach, and searched forums for help. This brings me here. Any help would be appreciated. I am NOT a good typer, so I hope this makes sense. I hope to included some screen shots that might be of some help. Thank You!

Pages: 1