Hello Guest it is December 08, 2019, 11:25:47 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - dbtoutfit

Pages: 1
1
General Mach Discussion / The Craziest thing I've seen thus far...
« on: March 15, 2010, 03:15:03 AM »
Hi,

I am hoping someone can shed some light on what this may be.

I have setup a new pc to run my machine.
I have a P4 2.8ghz 1gig ram AIO pc.
Because of my unique issue I believe replacing my pc is not the only answer.

I noticed right from the jump street the steppers sounded horrible. Very choppy.

When you hold the arrow key down to move an axis the DRO numbers on the screen don’t fly by, they are jumping (cant remember if its .001 or 10thousands increments but its not in step mode) and the steppers are in sync with what the screen is showing. If I tell it to move 1" or w/e it acts just the same as if I held the arrow key down. So I know it's nothing to do with step and jog.

Heres the catch, If I reboot and soon as windows starts loading and i can open mach3 I can run the steppers smooth as silk (perfect) for about 30seconds then something must load i guess and I cant find what it is and the steppers and mach3 start acting choppy, and the keyboard response time is lagged but only in mach3. Jump to notepad all is fine.
I have turned off about every service I can get away with, pulled and disabled my pci wifi card (all in one pc, this one has one full size pci slot in the back) but that didn’t change any thing.

Anyone run across this issue?
BTW I tried the special driver but it didn’t work at all.

Thanks,
Eric

Pages: 1