Hello Guest it is February 25, 2020, 11:35:51 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - jazavac2302

Pages: 1
1
General Mach Discussion / How to know how much khz to set in mach3
« on: March 16, 2014, 03:16:26 AM »
First of all I'm new here and this is my first post. greetings to everyone. :)
I'm been reading a lot here about everything, but still have some questions.

My setup:

PC:

Dualcore 2600
2GB ram
500gb HD
graphic card ATI 256mb
Windows 7  32bit


MACH3 setup

Version 2,68  (With newer version I have problems wirth rapids when gcode is loaded)
V 2.68 works perfectly, but in version 2,68 the driver test in mach 3 folder is set to 25 khz and I cant change it to see how it performs under higher pulse rates.
When I change the khz in mach3 under pins and port to 100 khz and then goes to diagnostic tab under pulse freqency it stys at 94000 + - 50 khz.

I'm a metric user so under config tab a have:

select native units:  mm

ports and pins: have set to 100 khz
(the other parameters are ok everything works like it should)

Motor tuning:

steps per: 200       velocity: 1500    acceleration: 100

same is for y,z and a axis

On the x axis I have two motors so I slaved A axis.

This is the setup:

I have nema 34 1600 oz 1,8 200 per rotation
My ball bearing actuator has 5mm per rotation
Driver: DM 860A set on 1000 (I tried every micro stepping mode but with more micro step per rotation I get lower speeds and more pulses are needed for faster rotation)

every driver has its own power supply on 60v 7,8 amp

And here is my problem.
I want to go faster but  when I set the  velocity to 3000 or 4000 the motor turns ok (I tried to stop it but they are to strong) but when 2 or more axis are engaged at same time i get missing steps.
Can someone calculate theoretical speed that I can get from my setup?
Is it possible that with 4 axis one is slave at 3000 my pulse rate is to slow even in 100 khz mode?

Or do I have to buy smooth stepper to go faster?

Thanks a lot.

Regards
mike





2
General Mach Discussion / How to disable motor hold
« on: January 22, 2010, 12:37:01 PM »
I have been using Kcam for about 2 years and today I installed Mach3 and everything works just fine.
But I have a little problem and I don't now how to fix it.
While CNC is running the axis that is not in use I can't turn with my hand (manually).
Even when I'm in jogging mode, I can't move the axis which is not in use (running) at that time.
I don't need the motor hold and I don't now how to disable this function.
In Kcam there is an option to turn it off and it worked perfectly but I  want to use Mach 3.
Thanks 

Pages: 1