Hello Guest it is July 22, 2019, 06:21:50 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - alanbredbury

Pages: 1
1
General Mach Discussion / probing with sound logic PC-2-Route Model M2
« on: January 07, 2010, 10:58:34 AM »
New to probing but need to digitize a point cloud diagram of a shape. I have taken the sample point cloud shape of the hand and sucessfully made a tool path and cut. Now I need to digitize my own shape. I have a Bob Campbell Sound Logic board and it is obvious that somehow Mach3 needs to recieve input as to when the probe contacts the part. Where do I provide that input to Mach3 I assume I will attach 2 wires to a NC probe and when the circut goes open the Z travel will cease and coordinates will be written to a file.
The question simply stated Where do I attach the leads of the probe to the system?
Thanks

2
General Mach Discussion / Set jog speed
« on: January 04, 2010, 09:22:40 PM »
Running MACH3 locked version two questions.
I did read the manual but either I missed these or ???
It seems no matter what I change my jog is always about 30 IPM how do I change this setting?  Thanks.
My screen is 1024 x 768 when I press the tab key I get half of the pendant control on the right side of the screen, can this be dragged? reconfigured?

thanks

3
I am a bit confused about one thing. when I go into the motor set up area and jog the axis, any one, I can enter 80 IPM for the speed and jog the motors without missing steps no problem, set my acceleration so high it actually shakes the machine no missed steps. When running a program if I go over 30 IPM even with gentle acceleration I get missed steps I mean blatant you can hear the motor ratcheting. Is there a setting I am missing in the run mode?
Thanks in advance for any advice

4
G-Code, CAD, and CAM discussions / gcode mastercam offset question
« on: December 31, 2009, 11:42:00 PM »
I used mastercam 9.1 to program a 2 inch diameter circle offset to the outside with a 1/2" diameter endmill. It cuts 1.75" diameter.
I have checked the machine calibration on 10 inch moves x and y axis it moves 10 inches on each axis when told to.
It makes a round circle.
I am using the demo version of Mach3 I know this is limited to a few lines of code is it also disabled on cutter comp?
Possibly the post I am using is off? I got it from a link on this forum and it stated it was for mastercam 9.x
I would not be suprised to get a 1.5" circle which would mean the cutter comp was not working at all. Here is the G code generated by mastercam.
I read G code, sort of, circles and radius are difficult for me
Thanks for any help
%
O0000 (TESTM)
(MASTERCAM - V9.)
(MC9 FILE  - E:\ROCKING HORSE\TESTM.MC9)
(POST      - C:\MCAM9\MILL\POSTS\_MACH3B.PST)
(MATERIAL  - ALUMINUM INCH - 2024)
(PROGRAM   - TESTM.NC)
(DATE      - DEC-31-09)
(TIME      - 23:39)
(POST DEV  - NovaLab)
(NWDTOOL N"UNDEFINED" T1 D.5 F.5 L1. A45. CD1. CL.5 SD1. C0)
(NWDSTOCK X0. Y0. Z0. OTC OX0. OY0. OZ0.)
N100 G00 G17 G20 G40 G49 G80 G90
N102 (WCS: TOP)
N104 T1 M06 (UNDEFINED)
N106 (MAX - Z.1)
N108 (MIN - Z-.1)
N110 G00 Z.1
N112 G00 X-2.25 Y.5 S1069 M03
N114 G01 Z-.1 F30.
N116 X-1.75
N118 G02 X-1.25 Y0. I0. J-.5
N120 G03 I1.25 J0.
N122 G02 X-1.75 Y-.5 I-.5 J0.
N124 G01 X-2.25
N126 Z0.
N128 M05
N130 G90
N132 M30
%

Pages: 1