Hello Guest it is August 20, 2019, 05:00:09 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - jamiedaugherty

Pages: 1
1
General Mach Discussion / Mach3 Lathe Threading Stopped Working
« on: April 06, 2018, 10:14:34 AM »
After about 4 years of turning threads on my lathe, the other day it all of a sudden stopped.  Now it acts just like a non-licensed version.  I've checked my license file and it seems ok.  I have two installations, v62 and v66, in two completely different directories and they both do it.  I'm trying to run parts that I've made many of before, so nothing wrong with my gcode.

Any idea what could cause the threading cycle to go out in the weeds like that?  Any help you guys can provide would be greatly appreciated!

2
General Mach Discussion / G76 Lathe Theading Problem
« on: December 02, 2014, 12:44:22 PM »
Guys, I'm having a strange problem with threading on my lathe with Mach3.  I've not tried threading on this machine before so please keep that in mind.

It seems to execute the G76 command ok, but no matter what I put in for an X value it tries to run into the negative X.  The machine hits a soft limit a -0.100in and forces the tool back to 0.000.  It then just goes into an infinite loop.  Any ideas?

Also, this is a slant style lathe so the tool is on the back side and the spindle rotates CW.  I'm having trouble getting the tool to move in the -Z direction which is what I need to make a RH thread.  I start out at Z0.7 and the G76 line has Z1.0 but that doesn't work.  Seems like the G76 is trying to work but not correctly.

Sorry for not being more specific, I'm just not sure what to do!  Thanks guys!

Pages: 1