Hello Guest it is December 04, 2021, 09:10:45 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Rocksmith

Pages: 1
1
General Mach Discussion / Taig+Xylotec+Mach3 update = no worky
« on: August 30, 2008, 03:31:32 PM »
I have a licensed version of mach3 and decided I would update the program. Not such a great idea as now nothing works. I went thru my settings but it has been so long since I got her running that I cant tell whats changed. All I remember is that a inch =32000 steps. I tried searching for something related with no luck.
So anyone else have the updateing problem with a system similar to mine?
Much thanks!

2
General Mach Discussion / Taig and Mach 3
« on: March 25, 2008, 12:54:42 PM »
Ok I am about to pull what lil hair I have left out.
I just purchased a Taig cnc mill and Mach3. Got it all put together last night. My prob is I bought the thing off ebay from DeepGroove1. He wont return calls or emails and I dont have specs on the stepper motors. But I manually counted 200 steps per revolution on the steppers. With Taigs 1/2x20 screws and 200 steps per revolution that gives me 4000 steps per inch (which is what this is set for) for the motor tuning. I set my table to the left, out and up and reference all home with machine coord button lit. I went in and changed my homing limits to 16.00-0.00 for x, 8.00-0.00 for y and 0.00-9.00 for z. I set my motor tuning and saved for each axis.
When I jog the machine it is not showing actual travel. The travel its showing is way exagerated. And because of this is giving me a machine out of normal and cant set the soft limits button. I tried setting it to Sherline 1/2 step mode. Same thing.
The steppers have 4 wires and no markings whatsoever. So I cant figure out what the heck is goin on.
Im not a newb when it comes to computers or cnc. But this one is startin to get to me

Pages: 1