Hello Guest it is February 28, 2021, 02:49:08 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - faby

Pages: 1 2 »
1
General Mach Discussion / EStop problem/question
« on: November 15, 2007, 08:42:56 AM »
I installed a new Emergency Stop button and connected to pin 11 (LPT), it's set as normally closed, so current flow untill an emergency occur.

In "ports and pin" windows I set anything to work with it, but mach 3 don't restore from emergency status.
In the "diagnosctic" screen, anything seems to work fine, emergency is disengaged... but mach doesn't reset from emergency status.

if i invert the pin setting to "low active" it works, but i have to keep the button pressed for makes mach run.
In the status bar, it keeps to say "External EStop Requested"...

Where i miss?

Thanks for all and sorry for my english  ;D.

Fabiano

2
General Mach Discussion / shuttle pro problem in version 2.45/2.47
« on: September 17, 2007, 11:36:11 AM »
Since I upgraded mach3 to rev 2.45, the shuttlepro's outer wheel doesn't work
The inner one works... as all the switches, but the outer one doesn't.
I tried to install the latest one 2.47, but nothing change.

Any solution?
Thanks
Fabiano

3
General Mach Discussion / Can't load flash screens
« on: September 05, 2007, 08:03:21 AM »
I'm new to flash screens world, I tried to load a flash screen but nothing happen, my screen become white and nothing else happen...

I installed windows as said in mach specification, so without other software installed, I need a flash player?

I use windows XP SP1, and mach3 V 2.42 with flash plug-in installed and enabled and my pc is well equipped
I tried to load that screen included in mach3 distribution, and Area51 screen but nothing change.
What I have to do?

This is a crosspost to flash screen section too

Thanks
Fabiano

4
General Mach Discussion / Slow down at 1600 ppr
« on: July 09, 2007, 01:35:01 PM »
I have some problem with high number of pulse
Setting my stepper driver to 1600 ppr and setting mach to 60khz, at 4300 mm/min (about 169 ipm) per axle.
When I manual move 1 axis it's ok, but when move 2 axis  together they showily slow down or lose steps, 3 axis together... Disaster!! ;D
I tried to use 2 axis but only 1 driver connected, well the only one connected slow down anyway

My pc is a pentium 4 3Ghz with 1 Gb of ram.
I installed mach on a clean version of windows as artsoft recommend.

I tried to install the latest version 2.01 and set the kernel from 45 to 100khz but nothing change.

Why it happen

Thanks
Fabiano
FxModel Italy

5
General Mach Discussion / Omron Smart Step
« on: June 20, 2007, 08:36:29 AM »
Anyone has tryed this brushless servo + driver?

http://www.omron-ap.com/product_info/SMARTSTEP/index.asp

Thay say that it is simple to makes work as a stepper motor.
What do you think about it pretty cheap too.

Anyway, I'm looking for a servo system that doesn't need adjustment, there's something like that on the web?

Thanks for all
Fabiano Morassutti
FxModel
Italy

6
General Mach Discussion / Oriental motor
« on: March 12, 2007, 10:27:04 AM »
What do you think about this new stepper?

http://www.orientalmotor.de/de/uploads/documents/as-series_rohs.pdf

Someone tried it?

Fabiano

7
General Mach Discussion / Turn off toopath diplay
« on: March 09, 2007, 04:28:54 AM »
Hi there,

How can I turn off the toolpath diplay?
I need to do it because I have to load a huge file, when load it, it makes mach go slow... I read something about this in an old post, but i can't find it.

Thanks for all

Fabiano
FxModel

8
Mach Screens / problem with screen4
« on: January 18, 2007, 05:45:06 AM »
I have a problem with screen 4

I installed in mach3's folder as request and when I try to open a screenset (.set or .lset) for modify it, appear the dialog shown in the picture...

What it means?

9
General Mach Discussion / Shuttle pro v2 steps
« on: January 18, 2007, 05:32:29 AM »
Hi there i have a Shuttlepro v2 as pendant, when I turn the center wheel as single step mode, it produces at most 5-6 pulses per second, and it move so slow.

I have only mach3 plugin installed to drive the shuttlepro, no other software and I'm using the 2.037 version.
It's normal or it could generate more pulse/sec?

Thanks to all
Faby

10
General Mach Discussion / Shuttle pro
« on: November 23, 2006, 06:04:33 AM »
I bought a contour design shuttle pro v2, but I don't know how to make it work.

I installed the device driver, and mach3 plugins (mach version 2.0 g), switches are working, but the wheel doesn't work why?
What I have to do?

Thanks a lot

Pages: 1 2 »