Hello Guest it is September 28, 2021, 12:24:38 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Ben

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
1
General Mach Discussion / Re: Spindle Speed
« on: July 06, 2015, 11:57:29 PM »

Thanks Don. The problem is I have a Sound Logic BOB and it dosn't have a spindle output connection. I thought I could send the pwm signal through the Aaxis step connector since I don't use Aaxis. I have mach3 running the spindle using M3 and shutting down with M5 but no pmw. I enabled the Spindle in Ports & Pins>Motor Outputs, step pin #16 ,dir 0 and Aaxis step pin #16 dir 0.  The stuff in Ports & Pins>Spindle Setup>Motor Contron Use Spindle and  pwm checked, Freq=100  min=10. Ben

2
General Mach Discussion / Re: Spindle Speed
« on: July 04, 2015, 06:58:19 PM »
Now I have a controller (U-MC-2100-WA) that accepts a pwm signal. How do I set the pwm output pin. The docs talk
about everything but how to set the pin number. Then I assume that I put that number in the Port & Pins-Motor Outputs
-"step pin #"  box for A axis(unused).  A axis step on the BOB  will be connected to the pwm input pin of the controller. Ben

3

The laser is a 1 watt IR and focusable. It will burn wood up to 1.25" inches away, not enough power for metal. I use it to
mainly burn graphics in wood. I set the height by hand at .750", focus it and set Z axis to 0. Dark wood burns easly but light
wood like birch needs some carbon rubbed on it. I do my graphics in Inkscape with line width set to .003" and save as DXF
file type. In Cambam I have a style for the laser setting the clearence at .001", cut depth at -.001" and feed at 4"/min. With
only .002" up and down motion the laser goes on and off and stays in focus. Cambam makes the gcode file. Ben

4
One major problem was the laser was wired with the case as +5V with the red wire and GND to the black. That ment that
the laser case has to be insulated from the mill. I took it all apart and tried to change this but couldn't because it's hardwired inside the laser itself. Good luck, Ben

5
I have a simular 1 watt laser. I use a dedicated version of Mach3 just for the laser because the laser is installed in the spindel and I don't want it turning. I send a hi or low signal to the laser from the dir pin of  Z axis. In the Gcode I have on =Z -.001 and off as Z.001. I works great. Ben

6
General Mach Discussion / Spindle Speed
« on: June 28, 2015, 09:34:09 PM »
Does anyone have a schematic for a 110VDC  20A speed controller that is compatable with Mach3 or where I can buy one for under $50.  Now I'm using a Nordictrack  treadmill controller and don't know how to connect it to Mach3. Ben

7
General Mach Discussion / Re: Probe not responding
« on: April 28, 2012, 01:55:06 PM »
WOW!  Nice catch, that fixed it. Good job and thanks for the help.
Ben

8
General Mach Discussion / Re: Probe not responding
« on: April 28, 2012, 09:33:42 AM »
The pin LED says that Mach knows that pin 15 has a signal but doesn't realize that it's a probe, so it's not lighting the digitizing LED.  So I think there is something
I've missed in the setup.
Ben

9
General Mach Discussion / Probe not responding
« on: April 27, 2012, 05:51:38 PM »
I'm trying to get my probe to work again. In port and pins I have Index disabled and Probe enabled, assigned to port 1 pin 15 and active low. 
When I touch it to the touch plate the led on the BOB flashes each time and on the settings page the "Port 1 Pins current
State" changes also, but the program won't respond.  At one time this all worked (last year) so I'm checking the Gcode last.
Have I missed a setting somewhere?  Should the Index or Digitize LED on the settings page light up? What's your thoughts?
Thanks, Ben

10
VB and the development of wizards / VB display (not)
« on: March 27, 2012, 05:19:07 PM »
Turn 3.043.022 -- When I try to load the VB scripter it won't display. Where should I start looking?
Ben

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8