Hello Guest it is December 07, 2021, 01:20:26 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Ken J

Pages: 1
1
G-Code, CAD, and CAM discussions / Re: cad-cam purchase?
« on: April 14, 2009, 08:37:41 PM »
Has anyone actually done a survey on what CAM software is most favored by the hobbyist machinist?  I too am having a problem deciding what to purchase to generate g-code for a milling machine.  Any imput would be most appreciated.

Thanks,
Kenj

2
Scott,

I just logged on to register for the Convention only to learn that you have had to cancel.  I was really looking forward to going.  I sure hope you don't wait for two years to reschedule.  If your plans change and you do get to reschedule later on please let me know.  In the meantime I hope your deployment gets canceled.

Regards,
Ken J

3
General Mach Discussion / Re: Newbie needs HELP with limit switches
« on: January 31, 2009, 07:11:14 PM »
Hood,

x swirch is at the left end of the table, y is close to the column and y is at the top of the column. All minimum limits set to zero and max set to x=8, y=3 and z= - 4.  Thanks. Ken J

4
General Mach Discussion / Re: Newbie needs HELP with limit switches
« on: January 31, 2009, 05:48:36 PM »
Thanks to both jimpender and Hood for your help.  Your information was a big help.  Based on your help I did get my switches working properly.  Unfortunately I did something that has stopped from setting soft limits.  I keep getting the error message "Machine out of limits for soft limit activation".  No matter what I do I can't get the soft limits to work.  Do either of you have any idea what I might have done or how I can fix this problem?  Many thanks in advance.

Ken J

5
General Mach Discussion / Re: Newbie needs HELP with limit switches
« on: January 27, 2009, 05:38:38 PM »
Hood:

Attached is my .xml file. At least I hope its attached.  I do have the soft limits working but the mechanical limit switches are still dead.  Perhaps I don't have the right swiches set in Mach3.  I have no idea how to do this if that is what is needed.  When soft limits are "on" I can manually push a switch and get an on led on the diagnostic page but the machine keeps on going.

Thanks for your help.

Ken J

6
General Mach Discussion / Newbie needs HELP with limit switches
« on: January 25, 2009, 12:37:15 PM »
First of all Hello to all from this frustrated newbie to cnc.  I have read almost all the posts here relating to limit and home switches.  I have read the Mach3 manual and watched the videos numerous times but  I still cannot find what I am doing wrong.

Before going into my problem let me tell you what I have and what have been able to do.  I purchased an
X-2 from SyilAmerica. I had no problems setting the machine up  and  checking out motor operations and movement on all three axes.  I even managed to create simple drawing, convert it to g code and run it on the machine.  Instead of a tool in the spindle I used a short pencil in its place to avoid damage to my machine.  Everything worked perfectly.

My problem started when I tried to test the limit switches and set soft limits.  My machine just blows right by all the individual limit switches as if they were not there.  Same with the soft limits.  I know I am missing something that is probably very simple but for the life of me I can’t figure it out.  Can anyone help me?

Thanks from Ken J

Pages: 1