Hello Guest it is May 16, 2021, 10:59:57 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - withshoeon

Pages: 1
1
General Mach Discussion / what pc to buy to run mach
« on: September 29, 2007, 08:58:42 AM »
Hello everyone

I am fairly new to cnc but I have successfuly made a router (solsylvia type) and have succesfully used mach 3 to run it for some time. I currently use my home desktop to run it which works perfectly but isnt very convenient as my router is in another building but I had another computer which completely failed to work despite trying very hard for a long time to fix all problems and I never found out why.  I would like to use a dedicated computer to run it preferably a laptop but I am nervous as I dont want to buy one which may not work. Can anyone reccomend a model to buy. I know most new laptops dont have an LTP port and dont give a reliable 5 volts but I am happy to buy a recon model but which one. Any tips or advice is welcome. Thanks in advance

John


2
General Mach Discussion / Steppers rhythmically stuttering
« on: August 05, 2007, 07:05:40 PM »
I have a problem with my steppers

The problem is all three of my axis are rhythmically stuttering. The steppers seem to be interrupted in a very short and rhythmic way slightly faster than every second.  When I first installed the software everything worked fine. It has gradually become worse. When I first load mach 3 (ver2) it is often very bad and the stutter is big and often the motors stall completely. If I then reboot the problem is often much smaller with the stutter lasting a fraction of a second.

I have tried lots of different things from the forums
I have changed the step and dir pulse to 5 us and I have turned all other programs off in the startup using msconfig. I think I have turned off ACPI it can no longer be put in standby. Changing the step and dir pulse to 5 seemed to slightly improve things but not completely.

I have used the driver test programme and for pulses per second in 25khz im getting from 24390 to 24400 I have little idea what this stuff means and I dont know if its any help but the cpu speed is 996 and the light for "Apic is present" is lit

Thanks

3
Forum suggestions and report forum problems. / motor is stuttering
« on: August 05, 2007, 06:09:29 PM »
The problem is all three of my axis are rhythmically stuttering. The steppers seem to be interrupted in a very short and rhythmic way slightly faster than every second.  When I first installed the software everything worked fine. It has gradually become worse. When I first load mach 3 (ver2) it is often very bad and the stutter is big and often the motors stall completely. If I then reboot the problem is often much smaller with the stutter lasting a fraction of a second.

I have tried lots of different things from the forums
I have changed the step and dir pulse to 5 us and I have turned all other programs off in the startup using msconfig. I think I have turned off ACPI it can no longer be put in standby. Changing the step and dir pulse to 5 seemed to slightly improve things but not completely.

I have used the driver test programme and for pulses per secong in 25khz im getting from 24390 to 24400 I have little idea what this stuff means and I dont know if its any help but the cpu speed is 996 and the light for "Apic is present" is lit

Thanks

Pages: 1